1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Robotlu Otomasyon
  6. /
  7. BU ÜRETİM GÜCÜNÜ YURT DIŞINA AÇMAMIZ GEREKİYORDU, AVRUPA’DAN BAŞLADIK

BU ÜRETİM GÜCÜNÜ YURT DIŞINA AÇMAMIZ GEREKİYORDU, AVRUPA’DAN BAŞLADIK

Türkiye sanayi devriminden bu yana üretimdeki gelişmeleri geriden takip eden bir coğrafya olarak tanınmış hep. Oysa ki bu yüzyılın Türkiye’si için durum değişti diyebiliriz. Teknolojiyi üreten ülkeler arasında başı çekmesek de teknolojiyi inovasyon ile birleştirerek yeni çalışma alanları yaratma bakımından oldukça başarılı bir ülkeyiz.

Teknolojik gelişmeleri ve donanımları kendi imalat süreçlerimize adapte etmedeki başarımızı yurt dışında yeni pazarlara açılma konusunda desteğe ihtiyacımız var. Türkiye otomotiv, savunma sanayisi gibi sektörler özelinde oldukça iyi durumda olsa da; bu üretim gücünü yurt dışına açacak bir girişime ihtiyaç duyuyordu. Üstelik dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde bugün için 40 bin KOBİ’nin 28 bininde web sayfası bulunmuyor. Bu düşüncelerle parkurda.com’un yeni bir ihracat kapısı olacağına inanarak yurt dışına açtık. Ekim 2020’de faaliyete aldığımız Türkiye’nin ilk B2B CNC dijital platformu parkurda.com artık “Your CNC Production Partner” sloganıyla Avrupa’da! Amacımız; parkurda.com ile KOBİ’lerin yurt dışındaki firmalarla daha rahat buluşmasını sağlamak.

Endüstri 4.0 ve otomasyonun gelişme süreci ile birlikte Türkiye, günümüz gelişmiş teknolojilerini yakalamak ve bunun için gerekli altyapı yatırımlarını yapmak için önemli bir dönüm noktasında. Çünkü uluslararası rekabet, endüstride teknolojinin her zamankinden daha fazla kullanılması gerekliliğini gösteriyor. Günümüzde, dünyanın en ucuz işçilik ücretlerine sahip olan Çin’in, satılan her üç endüstriyel robottan birisini satın alıyor olması yarışın ne kadar çetin geçeceğinin bir başka ispatı. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde parkurda.com, iş birliğinin yüksek olduğu talaşlı imalat sektöründe Avrupalı, özellikle Alman[1]Türk iş birliğinin mevcut potansiyeline ilave olarak çok daha geniş bir kitleye yeni tedarikçiler bulma, endüstri ilişkilerini genişletme, mevcut bağlantıları ve iş birliğini yoğunlaştırma fırsatı sunuyor.
SEKTÖRÜN YENİ İHRACAT KAPISI
Tezmaksan olarak parkurda.com ile D-A-CH bölgelerindeki temsilcilikleri ile bireysel olarak ilgilenebilecek Avrupalı şirketlere de doğrudan destek sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parkurda.com artık sektörümüz için bir ihracat kapısı… Almanca konuşulan ülkelerden başladık. İlk temsilciliğimiz Avusturya’da. Avrupa’nın ardından ABD’ye de açılacağız. Türkiye’de imalat kalitesi yüksek ama fiyatlar Avrupa’ya göre yüzde 50 daha ucuz. Bu, çok büyük bir potansiyel. ABD’den ise özellikle savunma sanayiine yoğun talep var.

İLK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ
Tüm dünyadan fason iş yaptırmak isteyenler ile fason iş almak isteyenleri buluşturmayı amaçladığımız parkurda. com, Avrupa’dan Türkiye’ye ilk işini getirdi. Avrupa’da yayın hayatına başlamasıyla yayınlanan ilk ilanlar sonucunda “TG Technical Group” parkurda.com üzerinden Almanya’dan 3 bin 500 parçalık iş aldı. Üç yıldır üzerinde yoğun olarak çalıştığımız parkurda.com, sürdürülebilir şekilde büyümeye devam ediyor. Güçlü iş ağı ile kısa sürede bu başarıya imza atan parkurda.com’un ciddi bir ekonomik değer oluşturmasını bekliyoruz.

Bu İlanı Paylaş