1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. CNC İŞLEME PROJESİ İÇİN TEKNİK RESİM HAZIRLARKEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANIZ GEREKEN AŞAMALAR

CNC İŞLEME PROJESİ İÇİN TEKNİK RESİM HAZIRLARKEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANIZ GEREKEN AŞAMALAR

Modern CNC işleme dünyasında, üretim tipik olarak bir CAD 3D modelleme yazılımı kullanılarak oluşturulan bir 3D CAD modeliyle başlar. CAM yazılımı kullanılarak, 3D model daha sonra CNC makinelerinin anladığı bir makine dili olan G koduna dönüştürülür ve makine parçayı bir malzeme bloğundan üretir. Bir 3D CAD dosyası, CNC makinesinin bir parça oluşturmak için ihtiyaç duyduğu ana detayları taşır. Bu, anında fiyat teklifi motorumuza bir 3D model yüklemenizi ve saniyeler içinde bir fiyat teklifi almanızı mümkün kılar. Ancak çoğu durumda bir 3D CAD dosyası teknik çizim ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmaz.

Teknik çizimler, çeşitli önemli üretim verileriyle birlikte üretilecek bir parçanın ayrıntılı 2D çizimlerini içeren belgelerdir. Bu belgeler, tasarımcı ve CNC Operatör arasında projelerin teknik gereksinimlerinin açık ve eksiksiz iletişimini sağlar. Çoğu durumda, bir CNC Operatör, yalnızca teknik bir çizimle çalışarak bir parçayı manuel olarak üretebilir. CNC işlemede teknik çizimler, 3D modellerin çok önemli eşlikleridir. Bu kılavuzda, teknik resimlerin önemini ve bu çizimlerde yer alan şeyleri keşfedeceğiz. Ardından, mükemmel bir teknik çizim oluşturmanın adım adım sürecinden geçeceğiz.

Teknik çizimler neden önemlidir?

Daha önce belirtildiği gibi, CNC işlemede teknik çizimler 3D CAD dosyalarına eşlik eder. Oynadıkları hayati rollerden bazıları aşağıdaki gibidir. 3D CAD modelinde yeterince iletilemeyen iç ve dış dişler gibi özellikleri gösterirler. Boyutlar, toleranslar ve açıklamalar aracılığıyla, CNC Operatör’ün oluşturulacak parçayı tam olarak anlamasını sağlarlar.

Standart toleransları aşan toleranslar gibi kritik ayrıntıları içerirler.
Tasarımcının finisaj ve yüzey pürüzlülüğü gibi belirli gereksinimleri CNC Operatöre iletmesini sağlarlar.
Tasarımınızın herhangi bir özel özelliği veya gereksinimi olmasa bile, üretimin farklı aşamalarında referans olarak kullanılacağından, 3D modelinize teknik bir çizim ile eşlik etmeniz önerilir.
Ayrıca, bu belgeler parçaların net ve mutlak bir görünümünü vererek bir CNC Operatör’ün bir parçanın geometrisini yorumlamasını ve ana boyutlarını, işlevlerini ve önemli özelliklerini tanımlamasını kolaylaştırır. Ayrıca maliyet tahminini de kolaylaştırırlar. Parçanızda dişler, toleranslar veya farklı yüzeylerde farklı yüzeyler olduğunda teknik çizimler zorunludur.

Parkurda.com da proje dosyası ve proje görseli adımlarını bu yönergeler doğrultusunda hazırlamanız alacağınız tekliflerin daha doğru olmasını sağlar.Ayrıca verdiğiniz iş ilanının malzeme dahil yada hariç mi olduğunu belirtmeniz de alacağınız teklifleri etkileyen bir faktördür.Bu detayı da ilanınızın açıklama kısmında yer vermenizi tavsiye ederiz. Proje dosyası olarak 40 dan fazla formatta dosya yükleyebilirsiniz.(Örn: Solidworks, Pdf, Word..)

Bu İlanı Paylaş