1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Robotlu Otomasyon
  6. /
  7. CNC MAKİNA ATÖLYELERİ İÇİN ROBOTLU OTOMASYONUN FAYDALARI

CNC MAKİNA ATÖLYELERİ İÇİN ROBOTLU OTOMASYONUN FAYDALARI

Dördüncü Sanayi Devrimi, daha yüksek hız, daha yüksek verimlilik ve sürdürülebilirlik konularına odaklanmaktadır. Böyle bir ortamda, otomasyon imalat faaliyetlerinde önemli bir rol oynayacak ve CNC Torna, CNC işleme gibi modern üretimleri veri odaklı araçlar ve ekipmanlar inovasyonuna sürükleyecektir.

Bugün piyasada mevcut olan işbirlikli robotların en popüler uygulamalarından biri makina idaresidir. Robot sürekli hammadde alıyorsa, robotik makina idare operasyonu sonsuz olarak tekrarlanabilir. Şu anda, makina idare uygulamalarının çoğu insanlar tarafından yürütülmektedir. CNC makina, modern makina atölyelerinde (örneğin torna ve freze makina) yaygın olarak kullanılır. Bu makinalara çalışanlar tarafından bakım yapılması gerekir, çünkü hammadde (genellikle ham parça olarak adlandırılan) makinaye yerleştirilir ve işi tamamladığında çıkarılır. Ancak, nitelikli işçileri bulmak zorlaştığı için, işletmeler atölyelerine robotlar entegre etmeye başlamıştır. Bazı işletmeler, tek bir üretim döneminde CNC veya enjeksiyon kalıplama ekipmanını boşaltmak için robotları kullanırlar. Robotlar, makina iş alanından parçaları çıkarmak suretiyle jikle zamanını azaltır ve üretim sürekli devam ediyorsa süreci sürekli hale getirir.

Robotlar veya işbirlikli robotlar, sınırlı kuvvet ve yeteneklere sahip robotlardır. Bu, makina koruma veya diğer güvenlik önlemlerine ihtiyaç duymayan ve kullanılabilen robotlardır. Robotlar, diğer bir makina veya insanın yanına yerleştirilebilir ve belirli bir aktivite gerçekleştirmek için programlanabilir. CNC makina atölyelerine otomasyonun uygulanması, verimliliği arttırır, çalışanların kalıcılığını geliştirir ve müşteri memnuniyetini arttırır. Otomasyonun yararlarından biri çalışan sayısının azaltılmasıdır Başka bir ana fayda, makina atölyelerinde %30 ile %50 arasında bir verimlilik artışıdır. Robotlar mola vermez ve pandemi ile ilgili kapatmalar gibi beklenmedik işgücü kesintilerine rağmen çalışmaya devam edebilir.

Otomasyon aynı zamanda üretim miktarının öngörülebilir olmasını sağlar. Bu sayede işletmeler her gün ne kadar üreteceklerini bilebilirler. İnsan faktörüne dayalı gecikmeler ortadan kalkar. Bu da sonuç olarak, müşterilerin memnuniyetini arttırır. Çünkü üretim ihtiyaçları ve kalite gereksinimleri sürekli olarak karşılanmaktadır. Ayrıca müşterilerin sadakatini korumasının yanısıra otomasyon firmalara yeni müşterileri de çeker. Otomasyon verimliliği arttırdığı için, makina atölyeleri daha fazla müşteri kabul etme olanağına sahip olur. Genel olarak CNC teknolojisi, makinalara program yazmayı ve belirli spesifikasyonlara göre çeşitli işlemler yapmalarına izin vermek için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, modern makina işlemede CNC otomasyonunun kullanılmasının daha spesifik nedenleri de şunlardır:

Daha Fazla Hassasiyet ve Verimlilik

CNC makinaları, her yinelemeden sonra doğruluğu korumak için CAD/CAM gibi bilgisayarlı teknolojilerle entegre olur. Sonuç olarak, üretim sürecinde yüksek derecede hassasiyet sağlarlar. Ayrıca otomatik CNC makinaları insan müdahalesi gerektirmediği ve otonom olarak çalışabildiği için 7/24 ürün kalitesini etkilemeden çalışabilmektedir. Bu nedenle, insan tarafından çalıştırılan emsallerinden daha yüksek verimlilik sağlarlar.

CNC otomasyonunun kullanımının üretim süreçlerinde birçok avantajından biri, yüksek derecede hassasiyet sunmasıdır. Bu da iş parçasından üretim atıklarını azaltmanıza ve üretim maliyetlerinizi düşürmenize olanak tanır. Ayrıca, CNC makinalara doğrudan insan müdahalesi gerekmez, bu yüzden günün her saatinde çalışabilirler. Bu, ürünlerin kalitesini endişe etmeden 7/24 kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Tutarlılık

CNC makinaları aynı adımları tekrar tekrar izleyerek aynı ürünü üretebilir. Aynı zamanda, 1/1000’de bir doğruluk sağlayabilirler. Bu nedenle nihai tasarım, ister ilk ister bininci ürün olsun, tutarlı kalır. Ve sonuç olarak CNC, üretim süreci boyunca tasarım doğruluğunu sunar. Ayrıca, bir proje tamamlandığında veya geçici olarak askıya alındığında bile, üreticiler tasarımı yazılım ve prototipte tutabilir. Ünite parçayı yeniden üretmeye başladığında, otomatikleştirilmiş CNC makinası bu veri kümelerine başvurabilir ve işleme hemen devam edebilir. CNC makinalarda otomasyonu aynı ürünleri ve işleri aynı derecede doğru yapmanızı sağlar. Üreticiler ayrıca, bu makinalara sürekli olarak çalışmasına rağmen düzenli bakım ve onarım yapmaları gerektiğini de unutmamalıdır.

Güvenlik

Bu gelişmiş teknoloji makinalara insan müdahalesi gerekmez. İşlemi yürütmekle sorumlu kişi, makinalara komutları yazmalıdır. CNC programını kurduktan sonra, operatör hiçbir şey yapmaz. Makinalara operatörün çok fazla dikkat etmediği halde etkili ve güvenli bir şekilde çalışır. Bu yüzden zehirli veya çürütücü maddeler ve yüksek sıcaklıklarda çalışan çok sayıda üretim şirketi CNC otomasyonu kullanır. Bu aynı zamanda tehlikeli işlerle çalışmak için de güvenli bir stratejidir.

Kapasite Artışı

Otomatik CNC makinaları, kalite ve doğruluktan ödün vermeden yüksek hacimli üretim hatlarına hitap edebilir. Sıfır kullanıcı hatası ile sürekli, aynı ve tekrar tekrar aynı ürünü tekrar tekrar üretebilirler. Yüksek hız, daha fazla doğruluk ve 7/24 çalışmanın birleşimi, otomatik CNC makinalarının kapasiteyi artırmasına olanak tanır.

Basitlik

Normal şartlarda, tek bir işletmen birden fazla makinayı kolayca denetleyebilir ve yönetebilirsiniz. Bu sonuçta, şirket iş gücü maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlar.Diğer taraftan, CNC makinalara girilen veriler doğrultusunda programlar çalıştırılabilir. Bu nedenle, operatör yanlış sonuçları önlemek için veri girerken dikkatli olmalıdır.

Minimum Atık Üretimi

CNC makinalarının sürekli olarak son derece hassas parçalar ürettiği göz önüne alındığında, atık üretimini azaltırlar. Kaynakların verimli kullanımı ve hassas kesimler, parça başına üretilen atığı sınırlayarak genel üretim maliyetini azaltır.

Sonuç olarak, CNC otomasyonu, üreticilerin daha verimli stratejiler bulması nedeniyle modern işletmelerde sıcak bir trend haline gelmiştir. Bu teknoloji üretim endüstrilerinin geleceğinde önemli bir rol oynar.

Bugün piyasada mevcut olan işbirlikli robotların en popüler uygulamalarından biri makina idaresidir. Robot sürekli hammadde alıyorsa, robotik makina idare operasyonu sonsuz olarak tekrarlanabilir. Şu anda, makina idare uygulamalarının çoğu insanlar tarafından yürütülmektedir. CNC makina, modern makina atölyelerinde (örneğin torna ve freze makina) yaygın olarak kullanılır. Bu makinalara çalışanlar tarafından bakım yapılması gerekir, çünkü hammadde (genellikle ham parça olarak adlandırılan) makinaye yerleştirilir ve işi tamamladığında çıkarılır. Ancak, nitelikli işçileri bulmak zorlaştığı için, işletmeler atölyelerine robotlar entegre etmeye başlamıştır.

Bazı işletmeler, tek bir üretim döneminde CNC veya enjeksiyon kalıplama ekipmanını boşaltmak için robotları kullanırlar. Robotlar, makina iş alanından parçaları çıkarmak suretiyle jikle zamanını azaltır ve üretim sürekli devam ediyorsa süreci sürekli hale getirir.

Robotlar veya işbirlikli robotlar, sınırlı kuvvet ve yeteneklere sahip robotlardır. Bu, makina koruma veya diğer güvenlik önlemlerine ihtiyaç duymayan ve kullanılabilen robotlardır. Robotlar, diğer bir makina veya insanın yanına yerleştirilebilir ve belirli bir aktivite gerçekleştirmek için programlanabilir.

Bu İlanı Paylaş