1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. CNC FASON İMALAT YAPMANIN AVANTAJLARI

CNC FASON İMALAT YAPMANIN AVANTAJLARI

Birçok girişimci ve işletme sahibi fason üretim sürecinden korkuyor. İster kısa vadeli bir üretim anlaşması için pazarlık yapıyor olun, ister üretim maliyetlerini düşürmek için tasarımınızı basitleştirmeye çalışıyor olun, bu şirketler için stresli bir dönem olabilir. Ancak bu süreci tek başınıza yapmanız gerekmiyor. Bir fason üretici, üretimi olabildiğince sorunsuz hale getirir, böylece zamanınızı ve çabanızı başka bir yere odaklayabilirsiniz.
Fason üretimin hem büyük hem de küçük işletmeler için özellikle yararlı olan 10 avantajı vardır. Her şeyi yapabilecek bir sözleşmeli imalatçı tuttuğunuzda, müşterilerinizin gerçekten değer vereceği yüksek kaliteli ürünleri zahmetsizce üreteceksiniz.

Fason Üretimden Kimler Yararlanır?
Fason üretim, üretiminizin bir kısmını veya tamamını imalat konusunda uzmanlaşmış bir şirkete yaptırma sürecidir. Farklı fason üreticiler, aşağıdakiler gibi farklı hizmetler sunar:

Üretim için ürünleri tasarlamak veya yeniden tasarlamak,
Üretime yardımcı olmak için ürünlerin detaylı modellerinin oluşturulması,
Ürünleri manuel olarak (kalifiye bir işgücü kullanarak) veya 3D yazıcılar, CNC makineleri ve diğer araçlar aracılığıyla üretmek,
Bitmiş ürünlerin montajı,
Ambalaj ürünleri,
Ürünleri envanter depolarına veya müşterilere göndermek; Ve dahası.
Bu hizmetlerin kapsamı çok geniş olduğu için, hemen hemen her endüstri ve işletme fason üretimden yararlanabilir. Örneğin, küçük işletmeler ve yeni başlayanlar, genel giderlerden tasarruf etmek için üretimlerini dışarıdan alırken, daha büyük işletmeler bu hizmetleri üretim sürecini basitleştirmek için kullanıyor. Ne tür bir işiniz olursa olsun veya ürününüz ne kadar karmaşık olursa olsun, fason üretimin birçok açık avantajı vardır. Girişimcilere büyük hayaller kurma ve dünyaya çığır açan yeni ürünler sunma gücü veren ileri görüşlü bir çözümdür.

Fason İmalatın 10 Avantajı
Kendi ürünlerinizi üretmek için gerekli personel, kaynak ve deneyime sahip olduğunuzu düşünseniz bile, fason üretim genellikle daha hızlı ve daha uygun maliyetli bir seçenektir. İşte her işletme ve girişimcinin bu süreci şirket içinde üstlenmek yerine yetenekli bir fason imalatçı ile ortak olmayı güçlü bir şekilde düşünmesi için 10 neden.

1) Daha Kaliteli Ürünler
Fason üreticiler, mükemmel ürünler yaratmak için gerekli araçlara ve deneyime sahiptir. Yetenekli bir mühendis ekibinin uzmanlığının yanı sıra CNC makineleri, 3D yazıcılar ve hassas kesme, delme veya frezeleme aletleri gibi gelişmiş üretim araçları hizmetinize sunulmuş olacaktır. Nihai ürün, kendi başınıza yaratabileceğinizden daha işlevsel ve zarif olacaktır.

2) Düşen Maliyetler
Yeni CNC yatırımlarıma, operatörlere, ürün tasarımcılarına veya tesis, depo bakımına yatırım yapmanız gerekmez. Bu, genel giderleri düşük tutar ve daha yüksek bir yatırım getirisi (ROI) sağlar.

3) Kaynak Tasarrufu
Fason üreticiler, değerli kaynakları iki şekilde korur. Birincisi, yalın üretim gibi teknikleri kullanarak israfı azaltırlar. Daha az atık, daha fazla maliyet tasarrufu sağlarken diğer yandan personelinize de zaman kazandırır. Personelinizi üretim detaylarına odaklamak yerine tüm çabalarını markalaşma, pazarlama ve diğer önemli bölümlere yönlendirebilirsiniz.

4) İşçilik Maliyetleri
Bir ürünü kendi başınıza üretmek için, tesis müdürlerinden, mühendislerden, operatörlerden ve kalifiye malzeme işçisinden oluşan geniş bir kadroyu işe almanız gerekir. Karşılaştırıldığında, fason üreticiler kendi personelini işe alır ve yönetir. Fason bir üreticiyle çalıştığınızda, işçi kiralamak, maaş bordrosu yönetmek veya vardiya planlamak zorunda kalmadan büyük bir işgücünün tüm avantajlarından yararlanmış olacaksınız.

5) Daha Hızlı Pazara Giriş
Fason üreticiler en gelişmiş teknolojiyi kullandıkları ve onlarla çalışma tecrübesine sahip oldukları için çok hızlı bir şekilde ürün oluşturabilirler. Hızlı prototipleme araçları ve CNC işleme, bu süreci daha da hızlı hale getirir. Ürününüzü bazı durumlarda birkaç hafta gibi kısa bir sürede pazara sunabilirsiniz.

6) Ölçek Ekonomisi
Fason üreticiler genellikle hammaddelerde rekabetçi fiyatlar için sürekli pazarlık yaparlar ve bu nedenle de üretim hacimlerini arttırdıkça firmanıza da maliyetleri daha düşük sunarlar. Örneğin küçük bir başlangıç yaparsanız (1000 adetten oluşan sınırlı bir çalışma diyelim), daha düşük maliyetlerle hızlıca işlerinizi büyütebilirsiniz. Fason üreticiler üretim tercihlerinizin ve ürün modellerinin ayrıntılı bir kaydını tutar, böylece üretiminizi hızla büyütebilir .

7) Startup’lar ve Küçük İşletmeler için İdeal
Küçük işletmeler ve yeni başlayanlar, fason üretimin en büyük avantajlarından yararlanır. Bu şirketler genellikle ürünlerini kendi başlarına üretecek kaynaklara, bütçeye veya personele sahip değildir. Fason üreticiler, çok daha büyük şirketlerin düşük maliyetlerle rekabet etmelerine olanak sağlar



8) Uçtan Uca Seçenekler
Bazı sözleşmeli üreticiler uçtan uca hizmetler sunar, yani tüm süreci baştan sona kadar ele alırlar. Üretim, malzeme satın alımları, üretim sürecinin kendisi, montaj, paketleme ve nakliye için ürün tasarımıyla ilgilenirler. Tüm süreci tek bir çatı altında tutmak, maliyetleri ve karmaşıklığı azaltır.

9) Sektöre Özel Çözümler
Deneyimli fason üreticiler, sektörünüzde niş ve yenilikçi tasarım çözümleri bulabilmeniz için hayati bilgi boşluklarını doldurur. Örneğin, özel bir cerrahi alet üretmek istiyorsanız, tıp endüstrisi için bu tür ürünleri yapma deneyimi olan bir fason üretici bulabilirsiniz. Üretici, bu alandaki yılların deneyimine göre tasarımı iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

10) Doğru Maliyet Tahminleri ve Son Tarihler
Fason üretimin kendi bünyenizde üretime göre bir avantajı, tüm süreç için bütçenizde tam olarak neyi ayırmanız gerektiğini bilmenizdir. Üretici size önceden ayrıntılı bir maliyet tahmini verecektir. Üretici, sürecin ne kadara mal olması gerektiğini ve her adımın geçmiş deneyime göre ne kadar zaman alması gerektiğini bildiğinden, beklenmedik maliyetlerle veya gecikmelerle karşılaşma olasılığınız da azalır.

Özetle ; Bir fason üreticiyi işe alırken en fazla faydayı elde etmek istiyorsanız, kendi alanınızda veya sektörünüzde deneyime sahip olan güvenilir bir şirket bulmanız gerekir.

 

Bu İlanı Paylaş