1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. FASON ÜRETİM FİRMANIZI NASIL SEÇMELİSİNİZ?

FASON ÜRETİM FİRMANIZI NASIL SEÇMELİSİNİZ?

Fason üretim düşünen birçok şirket için hep neredeyse aynı süreç işliyor. Büyüyorlar, şirket içi üretim kapasitelerini aşmaya başlıyorlar, fason üretim ortağı bulmaya karar veriyorlar, dış kaynak kullanımının çok zor ve kafa karıştırıcı olduğunu fark ediyorlar.

Fason Üretimde Doğru İş Ortağı Seçmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ancak böyle olmak zorunda değil. Aslında, birkaç dakika içinde bir fason üretim ortağı seçmenin tüm sürecini, bunun işletmeniz için ne anlama geldiğini ve hangi tuzaklara dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu kılavuz, değerlendirmeniz gereken ilk hususlar, fason üreticiye hangi soruları sormanız gerektiği ve fason üretimin kuruluşunuz için doğru olduğunu nasıl anlayacağınız konusunda size yol gösterecektir. Okumaya devam edin çünkü bu makalenin sonunda, tam olarak ne bilmeniz gerektiğini, sizin için doğru iş ortağını nasıl seçeceğinizi anlayacaksınız.

Fason Üretim Nedir?
Dış kaynak seçeneklerini değerlendirirken ilk dikkat edilecek husus, fason üretim nedir? Tüm bunlar ne gerektiriyor? Sorularına cevap verebilmek. Özetle, fason imalat, esasen iki şirket arasında bir üretim anlaşmasıdır. Fason imalatçı, müşteri şirket adına parça, malzeme veya bütün ürünlerin imalatında uzmanlaşmıştır. Müşteri, her boyutta ve spesifikasyonda partiler halinde sipariş verebilir ve şirket içi operasyonlardan yararlanmak için üretim işlevini etkin bir şekilde dışarıda yetkilendirebilir. Aslında, bu fason iş modeli ilaçlardan havacılık araçlarına ve elektroniğe kadar birçok sektörde çok iyi çalışıyor. Fason üretim sözleşmesi yapan üreticiler, müşteri tarafından talep edilen kalite standartlarını, ürün özelliklerini ve zaman çizelgelerini benimsemekte ustadır. Ve sonuç, iki ayrı kuruluş arasında yakından entegre bir çalışma ilişkisidir ve bu, müşterinin gözetimini sürdürmesine izin verirken, şirket içi üretimle ilgili zorlukların çoğunu azaltır.

Neden Fason Üretim?
1. Maliyet Tasarrufu
Fason üretimi düşünmenin ilk nedeni oldukça basit bir şekilde paradır. Ve bazı operasyonları doğru üretim ortağına yaptırarak bir ton tasarruf edebilirsiniz. Bazı endüstriler, doğru fason üretici ile üretim maliyetlerini%35’e varan oranda düşürebilir. Şirketiniz bu tür bir birikimle ne yapabilir? Dış kaynak kullanımının maliyetlerinizi bu kadar azaltmasının nedeni, sözleşmeli imalatçıların belirli görevinizi yerine getirecek tesislere, ekipmanlara, teknolojiye ve tam eğitimli personele zaten sahip olmasıdır. Tipik olarak, tüm bunları tek bir çatı altında yaparlar. Verimlilik ve en yeni yöntemler konusunda uzmandırlar ve size nakit tasarrufu sağlarlar.

2. Kaynak Yönetimi
Fason üretim avantajlarından bir diğeri de kaynakları istediğiniz yere odaklayabilmektir. Ve güvenilir bir dış kaynak ortağına güvenmek, kaynaklarınızı daha iyi yönetmek ve onları başka bir yere yönlendirmek için sizi özgür kılar. Örneğin, araştırma ve geliştirmeye daha fazla odaklanabilirseniz ne olur? Ya yeniden markalaşmak veya yeni bir pazarlama odağı başlatmak için kaynakları serbest bırakabilseydiniz? Ya idari yapınızı ve kurumsal kültürünüzü geliştirmek için yatırım yapabilseydiniz? Fason üretim ile bunların hepsi tamamen gerçek olasılıklardır. Üretiminizin bir kısmını doğru fason üretim ortağına kaydırmak, kaynaklarınız üzerindeki yükü ortadan kaldırır. Ve bu kaynaklar daha sonra başka türlü devredilebilecek diğer girişimlere ve iyileştirmelere yönlendirilebilir.

3. Kalite Kontrolü
Ürünlerinizde kaliteyi denetlemek ve sağlamak için şirket içi süreçleriniz zaten var. Ancak doğru fason üreticiyi seçmek, üretim süreciniz üzerinde fazladan bir bakış açısı anlamına gelir ve çıktılarınız için kalite seviyelerini ikiye katlar. Esasen, dış kaynak kullanımı, kalite kontrolüne giden beyin gücünün, gözetim ve idarenin iki katına izin verir. Böylece ürünler yalnızca daha verimli değil, daha iyi hale getirilir.

4. Ölçekli Üretim
Bu, muhtemelen başlangıçta fason üretimle ilgilenmenize neden olan nedene geri dönüyor. Ölçek büyütmek, imalat endüstrisinin kutsal kasesidir. Şu anda iyi çalışan bir şey daha büyük ölçekte aynı başarıya dönüşmeyebilir. Ancak fason imalat bu düşünceyi büyük ölçüde geçersiz kılmaktadır. Çünkü bu fabrikalar parti boyutlarını değiştirmeye, teslimat sürelerini azaltmaya ve tüm çıktı seviyelerinde kalite ve verimlilik standartlarını korumaya alışkınlar. En son teknolojileri, metodolojileri ve ekipmanları kullanan sözleşmeli üreticiler, üretiminizi büyütmek için oldukça uzmanlaşmıştır ve modernize edilmiştir. Çoğu, ölçekleme etkilerini en aza indirmek için yalın üretimin gücünü kullanır.

Bu İlanı Paylaş