1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. FASON ÜRETİM NASIL ORTAYA ÇIKTI?

FASON ÜRETİM NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Fason üretim, büyük firmaların küçük imalat işleri ile uğraşmak istememeleri sonucunda ortaya çıktı. Fason üretimin gerçekleşmeye başlaması ile beraber küçük işletmeler daha çok para kazanmaya başladı. Hatta çeşitli sektörlerde fason üretim için yeni küçük işletmeler de kurulmaya başladı.

Türkiye’de Fason Üretim
Türkiye’de “fason” üretimin ilk öncülüğünü tekstil ve konfeksiyon sektörü başlattı.1980’lerde ilk adımları atılmaya başlanan fason üretim döneminde, iş arayışı içinde olan Türk şirketleri, aralarında dünyanın dev markalarını üreten şirketlerle “fason” üretim anlaşmaları yapmaya başladılar. Bu sektörün ivme kazanması da bu anlaşmalardan sonra gerçekleşti. Sonuç olarak Türk tekstil ve konfeksiyon sektöründe ihracatta bu yıllarda hızla artış gösterdi.

Fason üretim büyümeyi kolaylaştırır;
Bugün Avrupa’nın önde gelen firmaları, emek maliyetinin çok ucuz olduğu Türkiye’de yatırım yapma kararı vermeye hazırlanıyor. Bu aşamada, makine sanayinde yatırımlarını arttırmayı planlayan Avrupalıları, Türkiye’ye çeken faktörlerin başında fason üretim geliyor.

Bu İlanı Paylaş