1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Parkurda Başarı Hikayeleri
  6. /
  7. PARKURDA PAZARYERİ HAYATA GEÇİYOR

PARKURDA PAZARYERİ HAYATA GEÇİYOR

Parkurda Pazaryeri, Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortağı olan Tezmaksan’ın, Parkurda.com ile başlattığı dijitalleşme hamlesinin ikinci adımı olan bir proje olarak hayata geçecek. Tezmaksan E-Ticaret Pazaryeri Geliştirme Yöneticisi Turgut Zıddıoğlu, sektörün üretici ve dağıtıcılarını nihai kullanıcılar ile güvenli bir ortamda buluşturmayı hedefleyen bu projenin detaylarını da gerçekleştirdiğimiz röportajda verdi.

Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odağıyla, Parkurda’nın devamı niteliğinde yeni bir konsept geliştirdiğinizi duyduk. İsmi de Parkurda Pazaryeriymiş. Bu konsept neden ve nasıl ortaya çıktı? Tam anlamıyla ne zaman faaliyete geçecek?

Dünyada yaşanan pandeminin neden olduğu arz ve talep dengesizliği, Avrupa ülkelerinin ihtiyaçlarının birçoğunu Asya pazarından karşılaması gibi durumların ortaya çıkması Türkiye’nin uygun konumunun ve üretim potansiyelinin çok daha fazla görünür hale gelmesini sağladı. Böyle bir ortamda sektörümüzün yerel ve global yeni iş imkanlarına erişebilme, markalaşma, müşteriye doğrudan erişerek yüksek birim kâr ile iş yapma gibi fırsatları değerlendirebilmesini sağlamak için Parkurda Pazaryeri yatırımını hayata geçirmeye karar verdik.

2 MİLYON TL’LİK YATIRIM

İlk etapta 15 bin müşteri, 50 mağaza, 5000 satışa hazır ürün ve 5 ana kategoriden oluşacak olup alt kırımlımlar dahil 45 başlangıç kategorisi olan büyük bir ticari platform. Makina sanayi ve talaşlı imalat sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan Parkurda Pazaryeri, sektör nezdinde de ilk olma özelliği taşıyor. Buradan hareketle sektörün üretici ve dağıtıcılarını nihai kullanıcılar ile güvenli bir ortamda buluşturmayı hedefliyoruz. Başlangıç miktarı olarak 2 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Proje devam ettiği sürece yaptığımız yatırımlar da sürekli olarak artacak. Yegâne amacımız; sektörün ihtiyaç duyduğu tüm çözümlere tek bir yerden, kolay ve hızlı erişim sağlamak. Ürün/Hizmet satın alımlarında taraflar arasındaki güveni oluşturmak ve Türkiye’deki üretim gücünün bir parçası olmak.

MART 2023’TE AÇILACAK

Uzun süredir geliştirme çalışmalarını sürdürdüğümüz Pazaryeri platformumuzu 2023 yılının Mart ayında açılışını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca platformda erkenden yer almak isteyen tedarikçilerimiz ile açılışta hızla satışa başlamak isteyen firmaların talepleri doğrultusunda ön kayıtlarımızı da başlattık.

FARKLI BİRÇOK ÜRÜN TEK BİR YERDEN FİYAT AVANTAJIYLA SUNULACAK

Bu uygulama, hangi durumda ve biçiminde kimler tarafından kullanılacak?

Pazaryeri’nden alışveriş yapacak müşteriler (nihai kullanıcılar), farklı yerlerden temin etmekte zorlandıkları tüm farklı ürünlere tek bir platform üzerinden erişerek satın alabilecekler. Parkurda Pazaryeri’nde kesici takımlar, ölçü aletleri, matkaplar, karbür frezeler, takım tutucular, mengene ve bağlama ekipmanları, kılavuz, karbür matkaplar, Plc, Inverter, servo motor, sensör kontaktör, kablo ve kamera güvenlik sistemleri ile birçok ürün tipi farklı kategoriler altında satışa sunulacak. Tüm bunlara hızlı bir şekilde erişecek ve Parkurda’nın sunmuş olduğu fiyat avantajından da faydalanabilecekler.

YENİLİKÇİ İMAJ VE REKABET AVANTAJI

Pazaryeri’nin firmalara sağladığı fayda hakkında neler söylersiniz?

Parkurda Pazaryeri makine sanayi özelinde ilk olma özelliğini taşıyor. Böylece Türkiye’de sektörde yer alan tedarikçiler (firmalar) kendi online mağazalarını açarak ürünlerinin satışını vakit kaybetmeden yapabilecek ve rekabet avantajı sağlayabilecekler. Tedarikçilerin stoklarında kalan fazla ürünleri satışa sunup değerlendirmesi bakımından da önemli bir görev üstlenecek platformumuz sayesinde sürdürülebilirliğe de katkı sağlamış olacağız. Biz burada tedarikçilerin bu platformda potansiyel müşterilere erişmelerini, artan satış potansiyeli sağlamalarını ve erişecekleri tüm müşterilere yenilikçi bir imaj vermelerinin de yolunu açıyoruz. Yatırımımızda ilk önceliğimiz mutlu ve aktif müşteri…

TÜRKİYE’DEKİ TEDARİKÇİLERE YURT DIŞI KAPISINI AÇACAK

Geleceğin dijital dünyasını düşündüğünüzde Pazaryeri bunun neresinde olacak? Gelecek planlarında neler var?

Talaşlı imalat sanayinin dijital dönüşümüne öncülük edeceğimiz online platformumuzda uzakları yakın yapmayı hedefliyoruz. Hazırladığımız altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında e-ihracat ile Türkiye’deki tedarikçilerin yurt dışına açılmasını sağlayıp global ölçekte sektöre dahil olmayı planlıyoruz. Bu noktada hedefimiz Avrupa ve Amerika kıtalarındaki ülkelerde de faaliyet göstermek.

Bu İlanı Paylaş