1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Endüstri 4.0
  6. /
  7. ENDÜSTRİ 4.0 GELİŞMESİNE AYAK UYDURMAK VE ÖNCÜLÜK ETMEK İÇİN GEREKLİ OLAN EĞİTİM SİSTEMİ

ENDÜSTRİ 4.0 GELİŞMESİNE AYAK UYDURMAK VE ÖNCÜLÜK ETMEK İÇİN GEREKLİ OLAN EĞİTİM SİSTEMİ

Endüstri 4.0 sistemlerinde üretim, kalite, bakım, verimlilik, stoklar gibi tüm süreçler, sensörler ve data girişleri sayesine merkezden rahatlıkla izlenebilmekte, firmanın belirlediği hedeflere göre bazen otomatik bazen de manuel olarak müdahale edilebilmektedir. Sonuçta gereksiz ve hatalı üretimler, verimsizlikler ve fireler önlenebildiği için işletmelere rekabet gücü sağlamaktadır. Ancak veriyi analiz eden kişilerinde bu konuda birtakım yetkinliklere sahip olması gerekmektedir. Bunlara kısaca göz atarsak;

1-) Endüstri 4.0 ile çalışma şekli değişeceği ve daha kalifiye elemana ihtiyaç olacağı için, gerek meslek elemanı yetiştiren okullar, gerekse üniversitede öğrenci yetiştirme şekli de bu değişime ayak uydurmalıdır.

2-) Teknolojik bilgi ve becerinin ötesinde, yetiştirilen elemanların, sürekli yetenek geliştirme çalışmalarına hazır olmaları, bölümler arası ilişkilerde esneklik ve yeniliklere açık olmaları gerekmektedir.

3-) Bu yeni sistemde çalışacak , kişilerin lise seviyesinde çıraklık, staj gibi etkinliklerinde bilgisayar, internet, data kullanımı gibi konularda eğitilmelerine başlanılmalıdır. Bu ve üniversite seviyesindeki eğitimler için eğitim kurumları ve endüstri 4.0 sistemi kurucuları ve kullanıcıları arasında eleman yetiştirmede ortak çalışmalar yapılmalıdır.

4-) Yeni elemanlar yetiştirilmesi yanında, el emeğine ihtiyacın azalması ile açığa çıkan elemanların endüstri 4.0 sistemine göre eğitilmeleri sağlanmalıdır.

Bu İlanı Paylaş