1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Veri Analizi
  6. /
  7. CNC’LERDEN ALINAN HANGİ VERİLERİ TAKİP EDİP RAPORLAYABİLİRİZ?

CNC’LERDEN ALINAN HANGİ VERİLERİ TAKİP EDİP RAPORLAYABİLİRİZ?

PLANLI & PLANSIZ DURUŞ TAKİPLERİ:
İşletmelerin için en kritik sorunlardan birisi tezgahlarda yaşanan plansız duruşlar olup, yapılan çalışmalarda plansız duruşların üretimde % 25-35 aralığında kayıplara neden olduğu öngörülmektedir. İşletmelerdeki verilerin yetersiz olması, duruşlarla ilgili nedenlerin araştırılması ve buna göre çözülme ulaştırılması konusunda yetersiz kalmaktadır. Kapasitemaik ile tezgâhın ne zaman durduğunu, ilgili duruşun planlı veya plansız duruş olduğunu raporlayarak işletmeler duruş sebeplerini ortadan kaldırmak veya azaltmak amacı ile detaylı veriler sağlanmaktadır.

Üretim Verileri:
İşletmelere özel geliştirilen raporlamalar ile günlük OEE analizi hazırlanabilir, ilgili raporlar haftalık ve aylık raporlara da oluşturabilir. Raporlama Analizi özelliği ile seçilen tarih aralıklarında geriye dönük makina performansını inceleyebileceğiniz gibi, mobil uygulama ekranı ile anlık olarak da ilgili çalışmayı yapabilirsiniz.

Operatör Analizi:
Operatör Kullanıcı Analizi` grafiğinde, operatörlerin verimlilik yüzdeleri gösterilmektedir. Tanımlanan operatör bazında yüzdelik dilimin hangi operatöre ait olduğunu, operatörün resmi, tarihi ve verimlilik yüzdesi gösterilmekte olup, alınan veriler dahilinde operatörlerin eğitim eksiklikleri giderebildiği gibi, ücret ayarlamalarında işletme sahipleri için objektif verilerin bulunması kolaylık sağlamaktadır.

Operasyon Hacmi:
Tezgâhların toplamda işlediği parça sayıları verilmekte olup, görsel olarak da parça üretim adetleri ekranda görülebilir. İlgili raporun detayında tezgâh markası, parça sayısı, program numarası, program detay, takım numarası, operatör ismi ve operatör resmi gibi veriler gösterilebilmektedir.

Şirket Profili Oluşturma:
Şirket profili sayfasında işletme ile ilgili bilgiler görüntüleyebilir, ayrıca makine sayısı, operatör sayısı, OEE değerleri görüntüleyebilmektedir.

Operatör Tanımlama:
Operatör tanımlama sayfasında formda bulunan bilgileri doldurarak operatör tanımlaması yapabilmekte, mevcut operatörlerin listesi görüntülenmektedir.

Operatör Atama:
İlgili ekranda operatörleri makinaya atama ve düzenleme işlemleri yapılır. Atanan operatör ve makinelerin listesi de bulunmaktadır. Liste üzerinden silme ve düzenleme işlemleri de yapılabilmektedir.

Duruş Tipi Tanımlama:
Planlı ve plansız duruşlar tanımlanabilir; duruş saatlerini girip değişiklik yapılabilmektedir. Operatöre göre makinelerde meydana gelen duruşlar görülebilir, duruşun tipini belirlenebilir ve vakit aralığı kontrol edilebilir.

Ayar Girişleri:
Operatöre göre duruş süresi, ayar süresi, ayarlar listesi ve açıklamalar kontrol edilebilir.

Hurda Parça Girişleri:
Tezgâh üretiminden hurdaya çıkan parçanın; makine ismi, parça sayısı, vardiya ve zamanı kontrol edilebilir.

Duruş Tanımlama:
Şirketin öğlen yemeği, molalar gibi planlı duruşları, makine arıza, elektrik kesintisi gibi plansız duruşlar tanımlanır.

Tezgah Listesi:
İşletmedeki tezgâhlar tanımlanabilir; ona ait cihaz no, ip numarası, makine ismi, markası gibi bilgiler girilebilir

Program Tanımlama:
Tezgahtaki programları tanımlayabilir, program numarasına izin verebilir ve değişiklik yapılabilir. Projenin hedeflenen ölçülebilir çıktıları aşağıdaki gibidir. (kapasite, fiziksel boyut, çalışma koşulları, hız, çeşitli performans değerleri)

Operatör makineyi doğru kullanıyor mu?
Makineyi zorluyor mu?
Mola saatlerini aşıyor mu?
Hangi programı seçmiş?
Kaç adet üretim yaptı?
Kaç adet duruş yaptı?
İşlenen parça sayısı nedir?
Özetle ;

Makine bazlı verimlilik analiz raporu,
Genel fabrika analiz raporu,
Operatör bazlı analiz raporu,
Üretim analiz raporu,
Operasyon süresi analiz raporu,
Sökme takma süresi analiz raporu,
Verimlilik analiz raporu,
Program süresi analiz raporu gibi raporlara sistem üzerinden 7/24 erişebilme imkanı sağlanmaktadır.

Bu İlanı Paylaş