1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. FASON İMALATÇI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

FASON İMALATÇI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bir fason imalat satıcısı arama süreci uzun, karmaşık ve değiştirilmesi maliyetli olabilir. Bu nedenle, bir fason üreticiye karar vermeden önce ilgili tüm hususları dikkate almaya özen gösterin. Fason üretimin avantajları, yanlış yapmanın maliyeti ile dengelenebilir. İlk adımınız, bir dış kaynak hizmet sağlayıcıları dizinine danışmak olabilir. Bu dizinler boyuta, sektöre, uzmanlık alanlarına ve konuma göre sıralanmış yüzlerce sağlayıcı içerir. Ancak son derece yardımcı olsalar da aşağıdaki faktörlerin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini içermesi gereken daha uzun bir sürecin yalnızca ilk durağıdır:

1. Yetenek
Bir satıcı listesi oluştururken, bir yetenek listesi toplayın. Bu özet, tüm fason iş ortağının sunabileceklerinin bir anlık görüntüsünü almanızı sağlayacaktır. Muhtemelen, ürününüz birden fazla hizmet gerektirecektir, bu nedenle, hizmetlerini karşılaştırarak listeye gidin.

2. Deneyim / Nitelik
“Fason üretici sektörünüzde deneyimli mi? Kaç yıl? Mevcut varlıkları ve ekipmanları nelerdir? Sektörünüzde çalışmak ve ihtiyaç duyduğunuz kalite düzeyinde üretim yapmak için uygun sertifikalara sahipler mi?” Fason iş ortaklarının sunduğu en büyük değerlerden biri, pazara giden en iyi yolu belirlemek için denenmiş ve test edilmiş bilgileridir.

3. Uyum
Mevzuata uygunluk önemli bir faktördür. Potansiyel fason üretim ortağınıza uygunluğu sağlamak için süreçlerinin ne olduğunu erkenden sorun. Yönetmelikler ülkeden ülkeye değişir. Dolayısıyla, değer zinciriniz birden fazla ülkeyi içeriyorsa, uluslararası uyumluluk standartlarını karşılamaya alışkın bir ortak bulmak her zaman bir artıdır.

4. Kapasite
Satıcının neler yapabileceğini anlamak önemlidir. Müşterilerinin en büyük mü, yoksa en küçük müşterisi mi olacağınızı belirleyin. Her iki aşırılık da zorluklar yaratabilir. En küçük müşteri sizseniz, ihtiyaçlarınız yeterince karşılanacak mı? En büyüğüyseniz, iş yükünüzü kaldıracak alana, ekipmana ve süreçlere sahipler mi?

5. Personel
Unutmayın, üretim yükselir ve insanların üzerine düşer. Ve bu, operasyonun en tepesindeki insanları da sonuna kadar kapsıyor. Yöneticiler ve operasyon personeli ne kadar yetkin? Takımınız onlarınkiyle iyi bir uyum içinde mi? Yerdeki insanlar nasıl? Tabii ki, onların gerçek işe alımlarına dahil olmasanız da ürün hattınızın uygun beceri düzeyiyle eşleştirilmesini sağlamak için eğitim süreçlerine meşru bir ilginiz var.

6. Ekipman ve Teknoloji
Doğru fason üretim ortağı, işiniz için uygun teknoloji ve ekipmanı kullanabilecektir. Ve bu, araçlara veya kendilerine sahip olmak veya ağları içinde bunlara erişim sağlamak anlamına gelir. Bu nedenle, çok özelleştirilmiş bir süreç için yeni ekipmana ihtiyaç duyulursa, bunun için kimin sorumlu olduğunu ve çevrimiçi olmasının ne kadar süreceğini önceden açıkça belirleyin.

7. Konum
Fason üretim tedarikçisi, bileşenleri birden çok yerde üretebilir. Ancak son montaj şirketinize uygun bir yerde mi olacak? Tabii ki, buradaki birincil husus, ekibinizin zaman zaman sahada olmak isteyip istemeyeceğidir. Öyleyse, montaj yeri uygun şekilde yakın mı? ABD şirketleri, üretimi yabancı toprağa yaptırarak önemli ölçüde tasarruf sağlarlar ancak Meksika, gezegenin diğer tarafındaki bir Asya konumundan önemli ölçüde daha iyi olabilir.

8. Finansal
İstikrar Söylemeye gerek yok, ancak şirketinizin tercih ettiğiniz ortağın istikrarını belirlemek için bir risk değerlendirme analizi yapması kesinlikle çok önemlidir. Esasen, doğru sözleşme üreticisini seçmek, aşağıdakilerden kaynaklanabilecek olası kesintileri önceden görmek anlamına gelir ;

Ekipman Arızası
Gerçekçi Olmayan Hedefler Ve Standartlar
Yanlış Yönetilen Envanter
Yüklenici Gecikmeleri
Yetersiz Tedarikçi Kapasitesi
Doğru Soruları Sorun
İlgili sağlayıcıları aradıktan, ilgili hususları içeren kontrol listenizi gözden geçirdikten, potansiyel sözleşmeli üreticilerden oluşan kısa listenizi oluşturduktan sonra sormanız gereken daha da fazla soru var. Durum tespiti yapmak hiçbir şeyi şansa bırakmamak demektir. Hiçbir şeyi gözden kaçırmayın. İlgili sorular sektöre veya projeye göre değişebilir, ancak fason üreticiye sorulacak bazı iyi sorular şunları içerebilir ;

Fikri mülkiyetimiz için hangi korumaları karşılıyorsunuz?
Fiyatlandırma şeffaf mı ? herhangi bir gizli ücret veya maliyet var mı?
Siparişten siparişe herhangi bir tutarsızlık bekleyebilir miyiz?
Geçmiş müşterilerle adil program yenilemelerini gösterebilir misiniz?
Projemizi yürütmek için özel ve nitelikli bir iletişim noktası olacak mı?
Sahada sorunsuz akış sağlamak için yalın üretim veya başka süreçleriniz var mı?
Başarıya Hazırlanın
Doğru fason üreticiyi seçmek uzun ve zahmetli bir süreç olabilir. Ve dikkate alınması gereken birçok faktör var, bir fason üreticiye sorulacak birçok soru ve yapılacak çok sayıda konuşma var. Ancak, tüm temellerinizin kapsanmasını sağlamak için bu kılavuzu ve kontrol listelerini takip etmek, işleri basitleştirmenin harika bir yoludur. Gerçekten de bu yönergeleri izleyen OEM’ler, doğru fason üretim ortağını seçmede büyük olasılıkla yüksek bir başarıya sahip olacaklardır. Tipik olarak, daha yüksek kalite, verimlilik, üretkenlik, esneklik ve karlılığın tadını çıkarırlar. Sözleşmeli imalatçı ile bir ortaklığın stratejik olması gerektiğini unutmayın. Yani hiçbir şeyi şansa bırakmayın. Asla karşı tarafın tüm temelleri kapladığını varsaymayın. Ancak doğru iş ortağını seçtiğinizde, onlara neler yapabileceklerini gösterme şansı verin. Onlara, alt çizginizi aşmaları ve büyütmeleri için ihtiyaç duydukları girdileri ve geri bildirimleri sağlayın. Sonra arkanıza yaslanın ve yüksek nitelikli bir fason üretim sağlayıcısı ile iyi hazırlanmış bir ortaklığın başarısının tadını çıkarın.


 

Bu İlanı Paylaş