1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. FASON ÜRETİM İLE NASIL GİRİŞİMCİ OLUNUR?

FASON ÜRETİM İLE NASIL GİRİŞİMCİ OLUNUR?

Eğer bir ürün tasarlamak ve tasarladıktan sonra da satmak istiyorsanız bunun için atölye kurmanıza ya da yeni CNC yatırımı yapmanıza gerek yok. Bunun için iki çözüm modeli zaten mevcut.

Eğer atölye ya da fabrika sahibi değilseniz bu işiniz veya benzer işleriniz için fason üretim modelini kullanarak bu ürünleri ürettirip satabilirsiniz. Çünkü günümüzde yalnızca dışarıya üretim yapmak için kurulmuş birçok üretim tesisi bulunuyor. Seçimlerinizi bu firmalar arasından yapabilirsiniz. Seçim yaparken de firmanın sertifikasyonları ve referanslarını incelemeniz hatta firmayı yerinde ziyaret etmenizi ve sonrasında da iyi bir fason anlaşma dokümanı hazırlamanızı öneririz.
Ya da atölyeniz var ancak işe uygun CNC üretim hattınız yoksa sadece bu işiniz veya benzer işleriniz için CNC teknoloji kiralama modelini kullanabilirsiniz. Teknoloji kiralama operasyonel kiralamanın çok daha ilerisinde bir uygulamadır. Özellikle proje bazlı çalışmalar gerçekleştiren sanayicilerin taleplerine uygun bir model olan teknoloji kiralama modeli makinanın kurulmasıyla başlıyor. Kiralama içerisine kurulum ve nakliye giderleri, periyodik bakımlar, makina kırılma sigortası, servis giderleri de kiraya dahil ediliyor. Bu model özellikle savunma, otomotiv, havacılık gibi teknolojinin yoğun kullanıldığı ve yüksek maliyet gerektiren üretimler için uygun
Her iki durumda da en önemli sermaye fikridir. Bir fikri hayata geçirebilmek için iyi bir iş planına ihtiyacı vardır. Bu iş planı satış ve üretim zincirinizin devamlılığını gösteren bir iş planı olmalıdır. Ancak fason üretim sayesinde firmanız yapacağı iş planı ile tasarım, ürün kalitesi, satış ve pazarlama kısımlarına daha kolay odaklanabilir.

Bu İlanı Paylaş