1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. FASON ÜRETİMİN SİZE UYGUN OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

FASON ÜRETİMİN SİZE UYGUN OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Çok sayıda fason üretim avantajı varken, bu herkes için zorunlu değildir. Ve bu, kuruluşunuz için en iyi zamanlama olmayabilir. Bir fason üretim ortağını güvence altına alıp almama konusunda kararsızsanız, işte size rehberlik edecek bazı işaretler.

Karmaşık Tedarik Zinciri: Tedarik zinciriniz çok karmaşık veya karmaşık hale geliyorsa, basitleştirme zamanı gelmiş olabilir. Deneyimli fason üreticiler, tüm süreci büyük ölçüde basitleştirir ve şirketiniz için hareketli parçaları azaltır.

Küçük-Orta Ölçekli İşletme Büyüklüğü: Küçük ve orta ölçekli şirketler genellikle sözleşmeleri uzaktan yönetmek için kaynaklara sahipken, şirket içinde çalışmak daha zordur. Ekipman satın almak ve barındırmak bu büyüklükteki operasyonlar için oldukça zor olabilir, bu nedenle dış kaynak kullanımı, yeni başlayanlar ve orta veya küçük ölçekli kuruluşlar için farklı avantajlar sunar.

Sınırlı Odaklanma: Bazı şirketler kapasite sınırlıdır ve güçlü yönlerine yatırım yapamazlar. Dikkatinizi üretim dışı alanlarda genişlemeye yönlendirmek istiyorsanız, bu bir fason üreticiyi güvence altına almak için mükemmel bir zaman olabilir. İşlevsellik veya dahili bant genişliği eksikliği, şirketinizin potansiyelinin dış kaynak kullanımından yararlanabileceğinin güçlü bir göstergesidir.

Değişken Talep: Ürünlerinize olan talep sık sık değişiyorsa, ölçek büyütme ve küçültme sürtünmesi nedeniyle verimliliği kaybediyorsunuz. Bu durumdaki üreticiler, talep dalgalanmalarında daha uzmanlaşmış bir fason üreticiye dış kaynak sağlayarak önemli maliyetleri karşılayabilirler.

Fason Üretim Ortağı Seçme Hakkında Yanlış Bilinenler
Doğru fason üretim tedarikçisini seçme süreci, şirketinizin başarısı için çok önemlidir. Ancak birçok şirket sürece yanlış fikirlerle yaklaşmaktadır. Sözleşmeli üretici (veya CM) ile ortaklık yapma konusunda birçok efsane vardır. Bu sürece girişmeden önce şirketinizin doğru vizyon ve beklentilere sahip olduğundan emin olun. İşte dikkat edilmesi gereken daha yaygın yanlış anlamaların bazılarının kısa bir listesi:

1. İşletmenize yatırım yapmaya istekli bir fason üretim şözleşmeli ortağı seçmek: Yanlış
Yanlış. Buradaki fikir, esasen üretiminizi zararla yapmaya istekli bir satıcı aramaktır. Bir fason üreticinin gücü, rekabetçi kalabilmeleri ve hem şirketi hem de sizin için kâr elde etmeleridir. Bunu küçümsemeyin, bu sizin yararınıza olur.

2. Bir Kademe 1 fason üretim şözleşmeli ortağı seçin: Yanlış
Bu daha da yanlış. Aşama 1, yalnızca büyük şirketleri küçük şirketlerden ayırmak için finans piyasaları tarafından oluşturulan bir terimdir. İşletmeniz ve benzersiz ihtiyaçlarınız için doğru olan bir fason üretim ortağı istiyorsunuz. Bu, kendi alanlarındaki en büyük şirket olmayan bir fason üretim ortağının seçilmesi anlamına gelebilir. Boyuta göre seçim yapmak yerine aşağıdaki alternatif kriterleri göz önünde bulundurun ;

Teknoloji
Yer
Şirket Kültürü
Yönetim Felsefesi
Son Pazar Deneyimi
İş Modeli
3. Doğru fason üretim ortağını seçmek hiçbir güçlük anlamına gelmez: Yanlış
Hayır, daha az güçlük demektir. Hâlâ ürün hattınızın sorumlusu sizsiniz. Yani bu sorumluluktan kurtulmak yok. Bununla birlikte, fason üretim, baş ağrısının büyük bir bölümünü belirli bir görevi yönetmeye daha uygun olabilecek uzmanlara devreder. OEM’ler, görevleri etkin bir şekilde yetkilendirerek başarılı olur, ancak bunları unutarak değil. Yine de ilişkiyi bir dereceye kadar yönetmen gerekiyor.

4. En düşük teklif fiyatına sahip şözleşmeli iş ortağını seçin: Yanlış
Her şeyde olduğu gibi, en düşük fiyatla alışveriş yapmak hatalı bir strateji olabilir. Fason üretim ortağınız rekabetçi fiyatlar sunmalı ve şirketinizin parasından tasarruf etmelidir ve tabii ki bir teklif talep etmeniz gerekirken, teklifin tüm hikayeyi anlatması gerekmez. Aslında, birim fiyat başına maliyet genellikle toplam tedarik zinciri maliyetinin yalnızca yaklaşık %75’ini oluşturur. Bazı fason üreticiler OEM’e kalan %25’i ücretler şeklinde iletir. Tüm paketi düşünün ve tüm ilgili faktörlere göre bir CM ortağı seçin.

Bu İlanı Paylaş