1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Basında Parkurda
  6. /
  7. İç piyasada 40 bin sanayici hedefleniyor / Platin Dergisi

İç piyasada 40 bin sanayici hedefleniyor / Platin Dergisi

İç piyasada 40 bin sanayiciyi hedefliyor
KORONAVİRÜS SALGINI B2B GÖRÜŞMELERİN DİJİTALE TAŞINMASINA NEDEN OLURKEN, TÜRKİYE’NİN TALAŞLI
İMALAT SEKTÖRÜ DE TRENDİN DIŞINDA KALMADI VE İLK İŞ AĞI PLATFORMU PARKURDA.COM’A KAVUŞTU



Makine sanayisinin kilit sektörlerinden biri olan talaşlı imalata yönelik olarak hazırlanan ve iki yıllık çalışmanın ardından devreye alınan iş ağı platformu Parkurda.com, 40 bin sanayiciyi online ortamda ücretsiz olarak buluşturuyor. Sahip olduğu e-b2b tabanı ile şirketlere iş hacimlerini büyütme ve yeni iş bağlantıları oluşturma fırsatı sunan, ayrıca tanıtım noktasında firmalara zaman, kaynak ve alan avantajı sağlayan iş ağı platformu parkurda.com’un özellikle KOBİ’ler için cazibe alanı olması bekleniyor.

10 YIL İÇİNDE KÜRESEL EKONOMİK FAALİYETLERİN YÜZDE 30’U PLATFORMLAR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEK
Parkurda.com’un kurucusu olan Türkiye’nin imalat sanayiindeki teknoloji partneri Tezmaksan’dan edinilen bilgilere göre 28 bin orta ve küçük ölçekli KOBİ’nin web sayfası bulunmuyor ve iş ağı platformu, bu yapılara da kendilerini tanıtma noktasında alan açacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, ABD merkezli uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey & Company’nin araştırmasına göre 10 yıl içinde küresel ekonomik faaliyetlerin yüzde 30’unun platformlar üzerinden gerçekleşeceğini söyledi.Aydoğdu, konuşmasına şöyledevam etti: “Dünyadaki bu yönelimin hızı Covid-19 pandemisiyle birlikte arttı. İmalat sanayisinin en önemli halkası olan talaşlı imalat sektörünün ve Türkiye’nin trendin dışında kalmasını isteme-
dik ve iki yıllık bir çalışmanın ardından parkurda.com’u kurduk. 9 kişilik yazılım ekibi, 10 kişilik destek ekibi ve 8 kişilik danışman ekibi ile parkurda.com’un, küçük ve orta ölçekli KOBİ’lerin ağırlıkta olduğu sektöre can suyu olmasını bekliyoruz. E-b2b tabanlı yapısı ile şirketlerin bir araya gelmesini sağlayan, fason iş verme ve fason iş alma süreçlerinin yönetimine olanak tanıyan, yanı sıra kariyer alanı ile uygun işe uygun çalışan bulma sürecini yöneten, akademisindeki online eğitimlerle sürekli şirketleri ve sektörü güncel tutan parkurda.com’un, önce iç piyasadaki canlılığı artırmasını sonrasında ise globale açılıp Türkiye ihracatına katkı sunmasını istiyoruz” diye konuştu.

2021 HEDEFİ; ABD VE AVRUPAYA AÇILMAK

Yurt içi hedeflerini 40 bin sanayiciye ulaşmak olarak açıklayan Aydoğdu, konuşmasına şöyle devam etti: “Platform üzerinden iç piyasada ve talaşlı imalat sektöründe ciddi bir ticari hacim ve işlem miktarı oluşturmak istiyoruz. Platformdaki dil entegrasyonu aralık itibariyle bitecek, sonrasında globale açılacağız.Pandemi dolayısıyla tedarik zincirinde değişiklikler söz konusu.Aynı anda hem ülke içinde hem globalde olmak istememin nedeni ise Türkiye’ye yönelen iş miktarını artırmak. Bunu yapabilirsek Türkiye’nin talaşlı imalat sanayisi,e-b2b görüşmelerle yabancı sanayiciden iş alabilecek, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere sanayinin gelişkin olduğu ülkelerin fason işlerini Türkiye’ye kaydırmak ve ihracata katkı sunmak konusu.orta vadeli hedeflerimizin başında geliyor. 2021 yılında sınırları aşan yapısı, talep ve beklentilerdeki çeşitlenmenin fazlalaşmasıyla parkurda.com’un ciddi bir ekonomik değer oluşturmasını
beklemekteyiz”



“DİİTALLEŞMEDE LİDER ÜLKELERİN DEVRİ BAŞLADI”
Öte yandan Tezmaksan, robot ve otomasyona yönelik yatırımlarının kapsamını yeni kurdu şirket ile genişletti. 2 milyon Euro yatırım sermayesi ile kurulan TezmaksanRobot Teknolojileri ve Otomasyon Şirketi, Hadımköy’de 3 bin metrekarelik yeni binasında faaliyete geçti.Hakan Aydoğdu, grup şirketlerinin bu en yeni üyesi hakkında şunları kaydetti “Robot, otomasyon ve dijtalleşmede lider ülkelerin devri başladı ve Türkiye’nin teknoloji partneri olarak ülkemizin güçlü bir şekilde bu yeni dönemde yer almasını istiyoruz. Bu noktada üzerimize düşeni,yapacağız”Son dönemde geliştirdiği yerli ve milli robotlu otomasyon sistemi Cubebox, robot kontrol ünitesi ROBOCAM, üretimi uzaktan izleme ve verimlilik raporlama yazılımi Kapasitematik ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye’nin teknoloji partneri Tezmaksan, bu alandaki yatırımlarını sürdürmüş oldu.



ROBOTLU OTOMASYONA TALEP 4 KAT ARTINCA AYRI ŞİRKET KURULDU
Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, yeni şirketleri hakkında şu açıklamada bulundu:”Rekabet gücü yüksek bir Türkiye,hepimizin ortak düşü ve bunun gerçekleşmesi için dün olduğu gibi bugün de üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Robot, otomasyon ve dijitalleşmede lider ülkelerin devri başladı ve Türkiye’nin teknoloji partneri olarak ülkemizin
güçlü bir şekilde bu yeni dönemde yer almasını istiyoruz. Sanayicimizde bunu istiyor. Sonuçta, bu artık bir tercih değil mecburiyet, Yatırımı yapmanın zorlaştığı bir dönemden geçmemize rağmen robotlu otomasyon çözümlerimize gösterilen talepte dört katlık bir artış oldu.Tezmaksan Makine’nin robot ot0masyon bölümünde yaşanan bu talep artışı karşısında çok daha büyük bir üretim alanına ihtiyaç doğdu. Robot ve otomasyona yönelik bütün çalışmalarımızı Türkiye ye ve imalat sanayisine daha fazla destek olmak adına Tezmaksan Robot Teknolojileri ve Otomasyon şirketi altına topladık.Hadımköy’de 3000 metrekarelik yeni binasında Ar-Ge ve üretüm faaliyetlerine devam eden Tezmaksan Robot Teknolojileri ve Otomasyon şirketimiz aldığı yoğun siparişlerle önümüzdeki dörtayın çalışma takvimini doldurdu. Türkiye sanayisinde başlayan robot, otomasyon ve dijitalizasyon temelli dönüşüme ürün, hizmet ve çözümlerimizle destek olmaya devam edeceğiz.”

SİVAS VE KONYA’DA DA YATIRIM YAPILACAK

2 milyon Euro yatırım sermayesi ile kurulan şirketin beş yıllık stratejisi içinde Konya ve Sivas’a birer üretim tesisi açmak bulunurken Aydoğdu, “Gelişkin bir sanayiye sahip olan ve bölgelerine ciddi katkı sağlayan Sivas ve Konya’ya ya alırım miktarını üretimi taşıyarak 10 milyon Euro’ya çıkarmayı planlıyoruz. Tezmaksan Robot Teknolojileri ve Otomasyon şirketinin globalde de olmasını istiyoruz. Ülke olarak hepimizi gururlandıracak bu güzel gelişmeler için bir miktar daha beklememiz gerekecek, Robotun kendisini üretme konusunda maalesef ülkemiz hala kendisine yeter seviyede değil; ancak katma değer robotun kendisi olmaktan çıkmış mühendislik eklenerek anahtar teslimi proje yapmaya geçmiştir. Şirket olarak bu konuda oldukça başarlıyız. Fabrikaları çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde robot,Otomasyon ve dijital alt yapı sistem ve çözümleriyle yeniden yaratıyoruz” dedi.

Bu İlanı Paylaş