1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Endüstri 4.0
  6. /
  7. IOT CNC METAL İŞLEMEYİ NASIL DEĞİŞTİRECEK?

IOT CNC METAL İŞLEMEYİ NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Çeşitli endüstriler hassas üretim fikrine daha da alıştıkça, CNC işleme daha fazla önem kazanmaya başladı. CNC işleme inanılmaz derecede gelişmiş bir teknoloji. Ayrıca daha kesin ve daha geniş iş parçalarını daha iyi işleyebilmesi ile oldukça önemli bir yöntem. Ve yapılan bir araştırma sonucuna göre Takım tezgahlarının (3B yazıcılar, CNC makineleri vb. dahil) gelirlerinin 2030 yılına kadar 134 milyar dolara çıkması bekleniyor. Ve açıkçası, bu rakamın düşük bir tahmin olduğunun ortaya çıkması da bizim için şaşırtıcı olmayacaktır. CNC ile işleme modelinin yaygınlaşmasına neden olan faktörlere kısaca göz atarsak ;

1. CNC teknolojilerinin kullanımın basit olması
Daha fazla işletme ortaya çıktıkça ve CNC ile işlemenin daha kolay olması anlaşılmaya başlandıkça, uygulamalarının artması doğal bir sonuçtur.

2. CNC işlemenin çok yönlü üretime olanak sağlaması
Çünkü CNC işlemeye ihtiyaca göre çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilen bir üretim türüdür: üç, dört ve beş eksenli cnc işleme , frezeleme, tornalama ve dişli azdırma, vb. hepsi çeşitli plastikleri, metalleri ve diğer malzemeleri şekillendirebilir. Bu çok yönlülük, önümüzdeki yıllarda daha fazla kullanıma yol açacaktır. Belki de her şeyden çok, genişleyen ve gelişen Nesnelerin İnterneti, CNC işlemeyi daha büyük gelirlere ve daha yaygın kullanıma doğru ilerletecek. IOT, fabrikalarımızı daha da birbirine bağlayıp dijitalleştirirken aslında birçok üretim uygulamasında devrim yaratacak. Ancak birkaç potansiyel fayda, özellikle CNC işleme büyümesinin potansiyel itici güçleri olarak öne çıkıyor:

Ürün Kalite Kontrolü: CNC işleme ile birlikte IOT ‘yi de kullanan şirketler, üretilen her parçayı onu daha büyük bir ağa bağlayan küçük bir sensörle donatma yeteneğine sahiptir. Bu, yalnızca ürünleri sonraki nakliye ve montaj çalışmaları boyunca takip etmeyi değil, aynı zamanda üretim hatalarını tanımayı ve ele almayı da kolaylaştırır. Sensörler bir kusur tespit ederse, gerekirse işleme süreci çözülene kadar durdurulabilir.

Önleyici Bakım: Önleyici bakım, üretimde IoT ‘nin en çok bahsedilen faydalarından biridir ve kesinlikle CNC işlemenin de söz konusu olduğu bir faktördür. IOT (Nesnelerin İnterneti) gerçek zamanlı, uzaktan durumları izlemeye izin veriyor – sadece yukarıda açıklandığı gibi ürünler için değil, makinelerin kendileri içinde. Siparişleri üretmek için temelde yalnız bırakılan CNC işleme mekanizmalarıyla, IOT bağlantılı sensörler yardımıyla görevlerini yeterli şekilde yaptıklarından emin olabilir, yönetimi herhangi bir soruna karşı uyarabilir ve hatta herhangi bir genel bakım veya bakım ihtiyacı hakkında önceden bildirimde bulunabilirler.

Otomatik İşçilik: Bu, başlı başına tüm anlatılanları kapsayan oldukça önemli bir noktadır. IOT robotik sistemlerin CNC İşleme tezgahları ile birlikte çalışmasına olanak tanır. Örneğin, ürünleri oluşturulduktan sonra organize etmek kadar basit bir şey düşünün. Şu anda bu aşağı yukarı bir insan görevi olarak görülüyor, ancak çeşitli makinelerin ve sistemlerin birbirleriyle iletişim kurmasına izin veren IOT çözümleri ile bu sıralama ve organizasyonun tamamen otomatik olduğunu da görebiliriz. Bu, işçilik maliyetlerini azaltacağı gibi aynı zamanda iş kazalarını da önleyecektir. Bu faydalar ve ilgili endüstriler üzerindeki olumlu etkiler göz önüne alındığında, IoT ‘nin CNC işleme ve diğer gelişmiş üretim süreçlerini ileriye taşımada daha büyük bir rol oynayacağı açıktır.

Bu İlanı Paylaş