1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Basında Parkurda
  6. /
  7. MAKİNE İMALAT SEKTÖRÜ İÇİN B2B ONLİNE PAZARLAMA

MAKİNE İMALAT SEKTÖRÜ İÇİN B2B ONLİNE PAZARLAMA

Makine imalatı sektörü, ihracat ekonomisinin önemli güçlerinden biri olarak kabul ediliyor. Makine imalat sektöründe tedarikçi arayan uluslararası B2B alıcılarının yaklaşık %70’i, bir arama motoru veya B2B platformları aracılığıyla bunu yapmaya başlıyor. Bu nedenle günümüzde pek çok sektörde olduğu gibi makine imalat sektöründe de online platformlarda bulunmak ve uluslararası bir firma profiline sahip olmak oldukça önemli bir hale geldi. Makine üreticilerinin potansiyel müşteriler tarafından bulunup bulunmaması, belirli arama motoru pazarlaması (SEM) miktarının yanı sıra ilgili şirket platformlarına ve online ticaret portallarına girdikleri bilgilere bağlıdır.

Makine Sanayi Sektörü Online mı?
Birçok makine mühendisliği şirketi bu alanda mücadele etmesine rağmen çok sayıda makine üreticisi, arama motorları ve dolayısıyla potansiyel müşterilerin çoğu için görünmez olduklarının farkında değildir. Şirket dizinlerinde veya arama motorlarında, yalnızca “KOBİ’ler” veya “şirketler” gibi sorgulamalarda görünürler. Doğal olarak, bu yeni müşterilerin kazanılmasına elverişli değildir çünkü alıcılar ve potansiyel müşteriler makine imalatı ile ilgili terimleri ararlar. Sonuç olarak, çeşitli satış fırsatlarını kaybederler ve potansiyelleri kullanamazlar. Bu sektöre yönelik arama sorgularının miktarı dikkate alındığında, fırsatların kaybedildiği netleşmektedir. Makine imalatı terimi, Google’da yalnızca Almanca konuşulan bölgelerde bile 250.000’den fazla kez aranıyor. “Makine imalatı pazarlaması” veya “çevrimiçi makine imalatı” gibi sektöre özgü anahtar kelimeler için rekabet nispeten daha düşük.

Makine İmalatı Sektöründe Çevrimiçi Ortamda Bulunma
Makine mühendisliği sektörü büyük bir çevrimiçi potansiyeli boşa harcıyor. Makine imalat şirketlerinin çoğunun hala etkileyici olmayan ve arama motorlarına uyumlu tasarlanmamış web siteleri var. Bazı şirketler geçtiğimiz yıllarda çevrimiçi varlıklarını genişletip optimize edebilmiş olsalar da profesyonel çevrimiçi pazarlama açısından hala bilgi eksikliği var. Bununla birlikte, uluslararası görünürlük, özellikle artan küreselleşme açısından son derece önemlidir. Makine mühendisliği sektörü değerli satış potansiyelini boşa harcıyor.

Makine Sanayisi için Online Pazar Fırsatları
B2B platformları ve arama motoru pazarlaması harika satış fırsatları sunmasına rağmen makine mühendisliği sektörü büyük bir çevrimiçi potansiyeli değerlendirmiyor denebilir. Şirketler hem arama motoru pazarlamacılığını hem de uluslararası B2B platformlarındaki ve şirket rehberlerindeki girişleri kullanarak küresel çevrimiçi varlıklarını geliştirebilirler. İhracat yapmak isteyen firmaların görünürlüğü iki şekilde artar. Bir yandan, alıcıların ve potansiyel müşterilerin doğrudan platformlarda makine imalat şirketleri veya ürünleri için arama yapmalarına ve bir eşleşme varsa onlarla iletişime geçmelerine olanak tanır. Böylece, yüksek kaliteli potansiyel müşteriler oluşturulur. Öte yandan bu B2B platformlar da arama motorları için optimize edilmiştir. Dolayısıyla listelenen şirketlerin daha iyi bir çevrimiçi görünürlüğe sahip olmasını sağlar.

Arama motoru pazarlaması, hedeflenirse, bir şirketin çevrimiçi varlığını verimli bir şekilde optimize eder. Belirli kampanyalar, tek tek anahtar kelimeler veya ürün grupları için optimize edilebilir. İnternette “Almanya makine üreticileri” veya “yüksek basınç pompası” için arama yapan potansiyel müşteriler, ilgili reklamları doğrudan Google’da görür. Bir arama terimi ne kadar spesifik olursa, reklamın ilgilenen bir potansiyel müşteri tarafından tıklanma olasılığı o kadar yüksek olur ki bu, yüksek kaliteli bir potansiyel müşteri olarak kabul edilir.

Makine Sanayi için `B2B’de Zorluklar
B2B şirketleri, işleri için en uygun platformları ve arama motorlarını seçme zorluğuyla karşı karşıyadır. Dünya çapında, hedeflenen sektörler ve bölgeler ile maliyetler ve kalite açısından farklılık gösteren 1500’den fazla farklı B2B platformu bulunuyor. Şirketler genellikle doğru platformları seçmekte zorlanırlar. İdeal bir portföy tüm ülkeleri kapsamalıdır ve bu nedenle birkaç platform ve arama motorunu içermelidir. Bununla birlikte, çeşitli platformlar için veri bakımı çok yoğun iş gerektirir.

PARKURDA, Tek Bir Kaynaktan B2B Pazarlama Çözümleri Sunar
Parkurda, B2B şirketlerinin çevrimiçi olarak bulunmasını sağlar. 3 yıllık çalışmalarımız neticesinden 20’den fazla platform ve arama motoru hakkında kapsamlı bir anlayışa ve eksiksiz bir genel bakışa sahibiz. Uzmanlarımız, makine üreticileri için ilgili arama motorlarını seçer, verilerini tüm portallar için senkronize eder ve uzun vadeli iletişim ortakları olarak hizmetinizdedir.

Bu İlanı Paylaş