1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Basında Parkurda
  6. /
  7. Online Platformların Ekonomiye Etkisi Artıyor

Online Platformların Ekonomiye Etkisi Artıyor

Dijital teknoloji alt yapısına sahip şirketlerin geleneksel şirketlerden daha hızlı ve seri büyüdüğünü gösteren pek çok çalışma ile karşılaşıyoruz. Bununla birlikte platform şirketlerinin, faaliyet gösterdikleri sektörleri anlamlı bir şekilde domine ettikleri de bir gerçek.

ABD merkezli uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey & Company’nin araştırmasına göre, 10 yıl içinde küresel ekonomik faaliyetlerin yüzde 30’unun online platformlar üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor. Ticari faaliyetlerin, görüşme ve organizasyonların yüz yüze gerçekleşmesini zorlaştıran Covid-19 pandemisi ise bu taraftaki süreci hızlandırıyor.

Türkiye sanayisi için çok önemli bir konumda bulunan ve ülke ihracatına ciddi katkılar sunan talaşlı imalat sanayisi için 40 bin sanayiciyi yakından ilgilendiren vee-b2b görüşmelere de olanak tanıyan online platform “parkurda.com” açıldı. Böylesi bir iş ağı platformu kurmak uzun süredir düşündüğümüz ama hep tasarım aşamasında kalan bir planlamaydı.

Pandemi ye Rağmen Fason İş Alın, Fason İş Verin

Ekim ayı itibarıyla devreye alınan iş ağı platformu parkurda.com’un, pandemiden ötürü görüşmeler yapamadığı için yeni projeler alamayan KOBİ’lere de büyük fayda sağlamaya başladığını söyleyebiliriz.Şu anki piyasa koşullarında maliyet düşürme yöntemi hiçbir firmanın işine yaramayacaktır. Orta ve büyükölçekli her işletme yeni yatırımlar, yeni fırsatlar kovalamak zorundalar. Parkurda.com, özellikle yeni işpotansiyellerinin keşfi için ülkemizdeki ilk ve tek platform.Gerçek bir B2B kanal.

Parkurda.com’un avantajlarına değinecek olursak da şuanki hizmet kapsamında hem işine “makina” arayana;hem de makinasına “iş” arayana sağladığı faydalardan sözetmek gerekir. Makinasına iş arayan üretici parkurda.comsayesinde komisyon ücreti ödemeksizin yeni iş fırsatlarıyakalayıp, portföyünü dolayısıyla karını arttırırken, işinegüvenilir bir tedarikçi arayan kuruluşlar ise parkurda.comüzerinden, tedarikçi havuzlarını zenginleştirebiliyor, maliyetaraştırması ve analizi yapabiliyor, yeni iş alanları ve pazarlarkeşfedebiliyorlar.

Parkurda.com üzerinde, fason iş yapmaya ve fason işyaptırmaya imkân tanıyan sistem üzerinden ilgili bölümleregirerek talep oluşturmak, oluşturulan taleplere bakmak, ilanvermek ve görüşme gerçekleştirmek mümkün.

İmalatçı firmaların birbirini tanımalarına beceri veyeterliliklerini görmelerine de imkân tanıyan iş ağıüzerinden buluşan taraflar, güvenli ve şifrelenmiş görüşmelerle süreci sürdürüyor. Son teknolojik gelişmeler, sektörü yakından ilgilendiren araştırmalar, makale veyazılar ise sektörden haberler bölümü üzerinden parkurda.com takipçilerinin bilgisine sunuluyor.

Parkurda.com, Dijital Olarak Güçlendirilmiş birTürkiye’nin Canlı Vizyonudur

Üç yıl önce çalışmalarına başladığımız bu etkili iş ağınınarkasındaki güç Tezmaksan olabilir ama Türkiye’ninmakine sektörü olarak birbirimize bağlıyız. Bağl ıolmalıyız. Parkurda.com, dijital olarak güçlendirilmiş bir Türkiye’nin canlı vizyonudur. Türkiye artık güvenli vegüvenilir altyapısı da dahil olmak üzere dijitalde diğer ülkelere öncülük etmelidir.

Talaşlı İmalattaki Gücümüz, parkurda.com Sayesinde Yurt Dışında da Değerlenecek

Parkurda.com ile Türkiye’nin talaşlı imalattaki üretim gücünü yurt dışına da açmayı planlıyoruz. Platformun dil entegrasyonu bitmek üzere. Önümüzdeki aylarda parkurda.com’u Amerika ve Avrupa’da da açacağız. Buda Türkiye’ye avantaj sağlayacak. Özellikle otomotiv ve savunma sanayinde çok tecrübe kazanmış KOBİ’lerimiz var ve fiyat olarak Avrupalı rakiplerine göre çok dahacazipler. KOBİ’lerimizi parkurda.com üzerinden yurtdışındaki firmalarla buluşturacağız.

Parkurda.com sektöre ciddi avantajlar katacak. Türkiye’nin üretim gücünü arttıracağı gibi globalde daha çok ve katma değerli işlerle yer almamızı sağlayacak.

Bu İlanı Paylaş