1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Parkurda Başarı Hikayeleri
  6. /
  7. METU FORMULA: “PARKURDA.COM İLE ARACIMIZIN ÜRETİMİNİ TAM ZAMADINDA TAMAMLADIK”

METU FORMULA: “PARKURDA.COM İLE ARACIMIZIN ÜRETİMİNİ TAM ZAMADINDA TAMAMLADIK”

METU Formula Racing Süspansiyon Tasarımcısı Furkan Kıymaz, “Parkurda.com sayesinde aracımız için belirlediğimiz üretim sürecimizi istediğimiz tarihe kadar bitirmiş olduk” dedi. 2015 yılında 6 kişilik bir öğrenci grubu tarafından kurulmuş bir Formula SAE takımı olan METU Formula Racing, ODTÜ Robot Topluluğu bünyesindeki proje takımlarından.

BİRÇOK ULUSLARARASI YARIŞ

Her yıl dünyanın birçok ülkesindeki yarış pistlerinde gerçekleştirilen ve uluslararası lisans ve yüksek lisans öğrencileri arasında dünyanın en prestijli mühendislik yarışması kabul edilen Formula Student yarışları için “Formula” tipi yarış aracı tasarlayıp üreten takım, 2021 yılına kadar ürettiği içten yanmalı motorlu araçlarla Formula Student Czech Republic, FSGermany, FSEast, Italy ve UK yarışlarına katıldı. Takım, 2021 yılı itibarıyla Elektrikli Araç ve Otonom Araç kategorilerinde üreteceği araçlarla ülkemizi ve ODTÜ’yü başarıyla temsil etme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ÜRETİM SÜRECİNDE TEZMAKSAN İLE BİRLİKTE METU

Formula Racing takımı, tasarladığı araçların güç aktarım ve süspansiyon sisteminde kullanılacak olan parçaların üretimi ihtiyacıyla yakın bir zamanda talaşlı imalat sektörünün lider markası Tezmaksan ile yolu kesişiyor. Ve Tezmaksan’ın geliştirdiği; fason iş arayanlarla fason iş bulmak isteyenler arasında köprü kuran Parkurda.com platformuyla gücünü birleştiriyor.

“PARKURDA İLANIMIZA ANINDA TEKLİF ALDIK”

Formula Racing Süspansiyon Tasarımcısı Furkan Kıymaz da bu iş birliğinin nasıl geliştiğini bizlere şöyle aktarıyor: “Ar-Ge ve Ür-Ge işlemleri tarafımızca yapılan parçaların üretimi için talaşlı imalat, döküm ve eklemeli imalat proseslerine ihtiyaç duymaktayız. Bu bağlamda tasarladığımız aracın üretim aşamasına geçtiğimizde montajımızı tamamlayabilmek adına hızlı bir şekilde çeşitli şirketlerle iletişim kurmak istiyorduk. Özellikle kısıtlı bir zamanımız olması sebebiyle hem pazar araştırması yapmak hem de teklif değerlendirme süreci bizlerin ilerleyişini önemli ölçüde etkileyecekti. Üretim sürecimizi hızlandırmak adına araştırma yaparken Parkurda.com ile karşılaştık ve Tezmaksan ile iletişime geçmeye karar verdik. Tezmaksan’dan Semanur Hanım’ın kayıt oluşturma, profil düzenleme ve ilan verme konusundaki yardımları sayesinde hızlı bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz parçaların ilanını verdik. Verdiğimiz ilanlara hiç beklemediğimiz bir şekilde yarım saat içinde ilk teklifi aldık. Ardından çeşitli firmalar tarafından gelen teklifleri de değerlendirdikten sonra 3 hafta içinde parçalarımızı teslim alarak üretim sürecimizi istediğimiz tarihe kadar bitirmiş olduk. Gerçekten aktif olarak kullanılan ve binlerce firmayı müşterilerle hızlı bir şekilde birleştiren bir platform. Parkurda sayesinde zamanımızı verimli bir şekilde kullanıp aracımız için belirlediğimiz üretim planlamasını yerine getirebildik.”

Yaşadığımız pandemi dönemi ve geleceğin dijital dünyasını düşündüğünüzde Parkurda.com firmanız için ne ifade ediyor?

Özellikle pandemi döneminin getirmiş olduğu mesafe kuralları düşünüldüğünde Parkurda.com sayesinde yüz yüze görüşmeler olmadan da hizmetin iyi bir şekilde alınabildiğini gördük. Bunların dışında dünyanın dijitalleşmeye gittiğini göz önüne alırsak Türkiye’nin neresinde olursak olalım birkaç tıkla istediğimiz bir firmadan imalat desteği alabilmek gerçekten sevindirici bir gelişme. Ayrıca sipariş için tek tek firma aramak yerine aynı alandaki firmalara tek bir platform üzerinden ulaşmak pazarlama yönetimi anlamında verimlilik kazandıracaktır.

Bu platform üzerinden gerçekleştirdiğiniz ilan yayınlama süreci ve anlaşma deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız?

Üye olduktan sonra belirli bir profil doluluğuna ulaşmadan ilan verilemiyor. Güvenilirlik ve firmaların birbirlerini tanıması açısından doğru bir yaklaşım olarak görüyorum. Profil yeterli doluluğa ulaştıktan sonra ise parça ismi, parça adedi, uygun imalat yöntemi, teknik resim, teslim tarihi, hedef fiyat ve ek açıklamalar gibi bilgilerle birlikte ilanımızı verebiliyoruz. Platformun basit arayüzü ve anlaşılır olması sayesinde ilan verme sürecini hızlıca halledebildik. İlan verildikten sonra ise gelen teklifleri değerlendirip uygun gördüğümüz firmalarla iletişime geçerek anlaşma sağlamaya çalıştık. Çok fazla parçamız olmasına rağmen her biri için ücretsiz bir şekilde ilan verebilmek ve hızlı bir şekilde üreticilerden dönüş alabilmek işlerimizi kolaylaştırdı.

 

Bu İlanı Paylaş