1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Parkurda Başarı Hikayeleri
  6. /
  7. TULPAR RACING: “PARKURDA.COM İLE FİRMALARA DAHA KOLAY VE DAHA HIZLI ULAŞIYORUZ”

TULPAR RACING: “PARKURDA.COM İLE FİRMALARA DAHA KOLAY VE DAHA HIZLI ULAŞIYORUZ”

Önceden kolaylıkla ulaşamadıkları firmaların hepsine bugün Tezmaksan’ın fason iş yaptırmak ve almak isteyenleri buluşturan platformu Parkurda.com ile ulaştıklarını ifade eden Mühendis Enes Malik Mercan, “Parkurda, kayıt oluşturma, iş ilanı açma ve teklif takipleri sürecinde bize çok yardımcı oldu. İş ilanı açtıktan sonra bir gün içerisinde teklifler gelmeye başladı” dedi.

Kısa bir sürede böyle bir geri dönüşü beklemediklerini de vurgulayan Enes Malik Mercan, Parkurda’nın kendileri için şaşırtıcı derecede aktif ve gayet başarılı olduğunu söyledi. Mercan, Parkurda ile tanışmadan önce bir hafta içerisinde bulup görüştükleri firmaların sayısının bir veya ikiyi geçmediğinin altını çizerek kendisine yönelttiğimiz soruları şöyle cevapladı:

Tulpar Racing-Atatürk Üniversitesi olarak müşterilerinize sunduğunuz spesifik teknoloji nedir? Bu teknoloji ve uygulama, hangi üretim ortamında ve biçiminde kullanılıyor?

Ekibimiz Tulpar Racing 2015 yılında Atatürk Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi bünyesinde milli sanayi ve otomotiv sektöründe daha deneyimli ve etkin mühendisler yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Ekibimiz İngiltere’de düzenlenen dünyanın en prestijli ve en önemli Formula öğrenci yarışması olan ‘Formula Student’ yarışmasına 2016’dan 2019 yılına kadar her yıl katılma hakkı kazanmış olmakla birlikte 2019 yılının Temmuz ayında yapılan yarışmada Oxford, Liverpool, Londra gibi üstün başarılı üniversiteleri eleyerek Dünya 3’üncüsü ve Türkiye 1’incisi olarak ülkemizi başarı ile temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu kapsamda araç üretimi konusunda araç süspansiyon sistemi, güç aktarım sistemi ve şasi sistemleri parçalarının üretimi için belirli bilgisayar kontrollü iş makinelerine ihtiyaç duymaktayız.

Parkurda.com ile ne zaman ve nasıl tanıştınız? Firmanıza sağladığı fayda hakkında neler söylersiniz?

Takım olarak üretim sürecimizde elimizdeki ham maddelerin işlenmesi adına birçok firma ile görüşmek durumundaydık. Bu sırada Tezmaksan ile iletişime geçmek adına hem e-posta hem de telefon görüşmesi sağladık. Süreç boyunca bizimle sürekli ilgilenen Semanur Çalışır ile görüştük. Firmanın CNC makinesi kullanmadığını sadece temin ettiğini öğrendik. Fakat Semanur Hanım bize firmanın Parkurda isimli platformunu önerdi. Kayıt oluşturma, iş ilanı açma ve teklif takipleri sürecinde bize çok yardımcı oldu. İş ilanı açtıktan sonra bir gün içerisinde teklifler gelmeye başladı. Açıkçası böyle bir geri dönüş beklemiyorduk fakat platform şaşırtıcı şekilde aktif ve gayet başarılı. Süreç içerisinde Parkurda olmadan bir haftada bulduğumuz ve görüştüğümüz firmaların sayısı bir belki iki bile olmamaktadır. Fakat Parkurda sayesinde, önceden ulaşamayacağımız firmaların hepsine şimdi yapacağımız işi iletebiliyoruz.

Yaşadığımız pandemi dönemi ve geleceğin dijital dünyasını düşündüğünüzde parkurda.com firmanız için ne ifade ediyor?

Bu pandemi sürecinde insanların fiziksel olarak ulaşamadıkları firmalara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi her firmanın istediği bir fırsattır. Bilindiği üzere pandemi sürecinde birçok firma mali sıkıntılara girmiş ve iş bulmakta zorlanmıştır. Parkurda platformu ise bu açığı kapatarak firmaların birbirleri ile iletişimini sağlamakta. Ayrıca dünyanın teknolojik bir döneme evrildiğini düşünürsek bu tür platformlar gelecekte daha çok yer kaplayacaktır. Bu atılıma öncülük etmek ise gayet başarılı bir girişim olarak görülebilir.

Bu platform üzerinden gerçekleştirdiğiniz ilan yayınlama süreci ve anlaşma deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız?

Öncelikle platform ile tanıştıktan sonra Semanur Hanım ile tüm kayıt sürecini, ilan oluşturma, ilanların kabulü veyahut reddi süreçlerini beraber gerçekleştirdik. İlan yayınlama kısmında bulunan makine seçimleri, tezgâh seçenekleri ve detaylandırma kısımları iş ilanı oluşturmak ve ilanı inceleyen kişi için oldukça fazla ve güzel detay barındırmakta. İlan hazırlık sürecinden sonra ilana yapılan geri dönüşlerin çok hızlı olması aşırı dikkatimizi çekti. Firmalar ile iletişim sürecinde de herhangi bir sorun yaşanmadan anlaşmaya varabildik. Böyle bir platformda böylesine işler için bu sayıda geri dönüş alıp bu kadar kolay ilerleyebilmek bizi çok mutlu etti.

 

Bu İlanı Paylaş