1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Parkurda Başarı Hikayeleri
  6. /
  7. SARKON TEKNOLOJİ: “PARKURDA.COM ESKİ DÜZENİ YIKTI”

SARKON TEKNOLOJİ: “PARKURDA.COM ESKİ DÜZENİ YIKTI”

Sarkon Teknoloji AR-GE Mühendisi Enes Kalafat, “Parkurda.com sayesinde tek tek şirketlerle kontak kurduğumuz eski düzen bitti. Artık sisteme girdiğimiz her parçaya Türkiye’nin dört bir yanındaki firmalardan teklifler gelmeye başladı” dedi.

Fırçasız doğru akım motorları ve motor sürücü teknolojileri alanında tasarım, test-analiz ve üretim olarak faaliyet gösteren Sarkon Teknoloji, birbirinden yetenekli ve tecrübeli beş AR-GE mühendisi ile 2021 yılından beri profesyonel bir şekilde hizmet veriyor. Firma henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen sivil ve savunma sanayi projelerinde kullanılmak üzere farklı ölçülerde ve güçlerde fırçasız doğru akım motorları ve sürücülerinin yanı sıra gövdesiz tork motorları alanında da müşterilerine kaliteli çözümler sunuyor. Firmanın AR-GE Mühendisi Enes Kalafat ile bir araya gelerek bu süreçte Tezmaksan’ın fason iş yaptırmak ve almak isteyenleri buluşturan platformu Parkurda.com’un kendilerine sağladığı avantajları konuştuk:

Tezmaksan ile iş birliğiniz ne zaman ve nasıl başladı? Bu iş birliğinden memnun musunuz?

Geliştirdiğimiz prototiplerinin ön seri üretim çalışmalarını yaparken takım tezgah alımı için Tezmaksan ile iş birliğine gidilmiştir. Kontak kurulduğu andan itibaren gerek uzaktan gerekse yüz yüze görüşme yapılarak iş birliğimiz güçlendirilmiştir. Desteklere ek olarak üretim parçalarımızın tezgah üzerindeki sürelerinin dahi hesaplanmasında bize destek sunulmuştur.

Parkurda.com ile ne zaman ve nasıl tanıştınız? Firmanıza sağladığı fayda hakkında neler söylersiniz?

Parkurda.com bizlere Tezmaksan ile yaptığımız tezgah alımı görüşmelerinde bahsedildi ve tavsiye edildi. Sisteme şirketimiz üzerinden kayıt olarak gerek prototip gerekse seri üretim çalışmalarımızdaki parçalarımızın CNC torna, freze, döküm, boya vb. işlemleri için ilanlar açabildik. Parkurda.com sayesinde tek tek şirketlerle kontak kurduğumuz eski düzen bitmiştir. Sisteme girdiğimiz her parçaya Türkiye’nin dört bir yanından firmalar teklifler vererek hem bize zaman kazandırmakta hem de karşılaştırma olanağı sunmaktadır.

Yaşadığımız pandemi dönemi ve geleceğin dijital dünyasını düşündüğünüzde parkurda.com firmanız için ne ifade ediyor? 

Yaşadığımız pandemi döneminde Parkurda.com sayesinde firmalarla yüz yüze görüşmeden parça imalatı veya hizmet alımında doğru şekilde iletişim kurulabileceğini gördük. Bu sayede Parkurda.com firmamıza önemli bir hız kazandırdı. Dijitalleşme sayesinde eski usul yöntemleri geride bırakarak birkaç tıkla yüzlerce firmaya ulaşmak, teklif almak ve bunları karşılaştırabilme fırsatı elde etmek gelecekte bizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır.

Bu platform üzerinden gerçekleştirdiğiniz ilan yayınlama süreci ve anlaşma deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız? 

Firmamız bünyesinde geliştirdiğimiz fırçasız doğru akım motorlarının prototipleme aşamasında ihtiyaç duyduğumuz talaşlı imalat hizmeti için parkurda.com sitesine ilan girdik. İlan girildiği andan itibaren anında sistem üzerinden teklifler gelmeye başladı. Gelen teklifleri karşılaştırarak bize en uygun olan firma ile irtibat sağladık. Geldiğimiz son aşamada Parkurda.com aracılığıyla bulduğumuz firmaların ürettiği parçalarla prototiplerimizi üretmiş bulunmaktayız.

Bu İlanı Paylaş