1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. ŞİRKETİNİZİ FASON ÜRETİMİN RİSKLERİNDEN NASIL KORURSUNUZ?

ŞİRKETİNİZİ FASON ÜRETİMİN RİSKLERİNDEN NASIL KORURSUNUZ?

Öncelikle ve en önemlisi, her iki taraf için de kalite ve uyum sorumluluklarının ana hatlarını çizen Tedarikçi Kalite Sözleşmenizi (SQA) güçlendirmeye odaklanmalısınız. Fikri mülkiyet sahipliği, teslimat taahhütleri ve hatalar için sorumluluk gibi temel hususları ele alan güçlü bir anlaşmaya sahip olduğunuzda, sözleşmeli üretim sürecini yönetmek ve izlemek için mevcut Kalite Yönetim Sisteminizi (KYS) nasıl kullanacağınızı keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Tedarikçi kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan uygulamalar özellikle yararlıdır ve şirketinizin kalite hedeflerini tedarik zincirinin aşağısına kadar genişletmenize, yasal ve standart uyumluluğu teşvik etmenize ve tedarik zinciri risklerini izlemenize olanak tanır. Odaklanılacak temel yetenekler şunları içerir:

NPI projelerini baştan sona yönetmek için Proje Kontrol uygulamaları: Bu, KYS’ye kontrollü erişim yoluyla fikri mülkiyetinizi korurken üretici ile işbirliği yapmanıza olanak tanır.

Zamanında ortaya çıkan sorunları çözmek için düzeltici faaliyet ve şikayet yönetimi araçları, etkili sorun çözümü, balonlaşma maliyetlerini ve daha sonra proje gecikmelerini önlemenin önemli bir parçasıdır. Tedarikçi uyumluluğunu kolaylaştıran ve sözleşmeli üreticiler için temel ölçütleri izleyen, size genel performansın büyük bir resmini sunan Tedarikçi Kalite Yönetimi yazılımı edinmenizi öneririz.

Son olarak, şirketiniz karar verme sürecinin merkezine riski koymalıdır. Yine, bu, çeşitli uygulamalara dahil edilebilen risk matrisleri ve karar ağaçları gibi nicel Risk Değerlendirme araçlarını kullanan KYS aracılığıyla en iyi şekilde desteklenen bir yaklaşımdır.

Fason üretimin de ki bu zorlukların çoğu riski minimize etmekle ilgilidir. Günün sonunda, şirketinizin bu fason üretimindeki riskler yaklaşımı, fason üretimin firmanıza yükümlülük mü yoksa rekabet avantajı mı sağlayacağını belirler.

Bu İlanı Paylaş