1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Basında Parkurda
  6. /
  7. TALAŞLI İMALAT SEKTÖRÜNDE İHRACATÇI OLMANIN KURALLARINI PARKURDA.COM SİZİN İÇİN DERLEDİ

TALAŞLI İMALAT SEKTÖRÜNDE İHRACATÇI OLMANIN KURALLARINI PARKURDA.COM SİZİN İÇİN DERLEDİ

Türkiye’deki üretim hamlesiyle ihracat yapmak isteyen firma sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Pandemi sonrası özellikle Avrupa ve Amerika’nın üretim talebine cevap verecek ülkelerin başında gelen Türkiye’deki üreticiler için ihracatçı olma sürecinde gereken prosedürleri Ünsped Gümrük Müşavirliği İhracat Müşteri Temsilcisi Muzaffer Alataş parkurda.com için anlattı.

Alataş, süreçle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’de ihracatçı olmak isteyen firmaların özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nde mukim ve vergi numarası olan tüzel veya gerçek bir kişi (gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası yeterlidir) olmaları gerekmektedir. İlk defa ihracat yapılacaksa; Gümrük İdaresi’ne ve Gönderilecek ürünün iştigal alanına giren İhracatçılar Birliği’ne kayıt olunması şarttır, kayıt için aşağıda listelenmiş evrakların tamamı gereklidir:

İmza sirküleri (tüzel kişiler için), imza beyannamesi (gerçek kişiler için),
Faaliyet Belgesi (tüzel kişiler için),
Ticaret sicil gazetesi (tüzel kişiler için),
Vergi mükellefiyet yazısı (tüzel kişiler için),
Vekâletname (temsil yoluyla işlem yapılması halinde),
Yetkililerin kimlik sureti.
Bütün ürünler için geçerli olan yukarıda bahsedilen genel uygulamalar sonrasında, ihracatı gerçekleştirilecek malın tabi olduğu mevzuat çerçevesinde diğer işlemler de (fatura düzenlenmesi, fatura bedeline göre belirlenen İhracatçılar Birliği ücretinin ödenmesi, dolaşım belgesinin hazırlanması, vb.) gerçekleştirilir.”

Bu İlanı Paylaş