1. Anasayfa
  2. /
  3. Sektörden Haberler
  4. /
  5. Fason Üretim
  6. /
  7. TEDARİKÇİ SEÇİMİNİZDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 6 KURAL

TEDARİKÇİ SEÇİMİNİZDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 6 KURAL

Çoğu alıcı yeni bir tedarikçi belirlemeyi planladığında, genellikle en iyi fiyata odaklanmaya meyillidir. Ancak, yalnızca düşük maliyetlere odaklanmak uzun vadede size zarar verebilir. Bunun nedeni, kalite standardın altındaysa ve bileşen veya malzeme ihtiyacınız olduğunda gelmezse, bir ürünün fiyatından birkaç kuruş indirim yapmanın hiçbir faydası olmaz.

1- Strateji
Yalnızca maliyete odaklanmak yerine, aşağıdaki ipuçlarını tedarikçi/ kaynak bulma stratejinize dahil ederek kaliteye odaklanın:

2- Sertifikalarını Kontrol Edin
Tedarikçi kalite sertifikaları söz konusu olduğunda birçok alıcının minimum gereksinimleri vardır. Ancak tedarikçiler, sertifikalarını görüntülemeyi ve doğrulamayı her zaman kolaylaştırmaz. ISO, QS ve daha fazlası dahil olmak üzere kalite standartlarınıza göre sertifikalandırılmış tedarikçileri keşfedin.

3- Üretim ve Sevkiyat Lokasyonlarını İhtiyaçlarınıza Göre Belirleyin
Üretim gereksinimlerinize bağlı olarak, çok lokasyonlu bir tedarikçi veya tek bir depo ihtiyacınızı belirlemelisiniz. Açıkçası, nakliye yetenekleri ve ilgili maliyetler, bir tedarikçinin sunması gereken yerlerin sayısına göre farklılık gösterecektir. İhtiyaçlarınızı karşılamak için tek bir lokasyona sahip daha küçük bir işletmeden daha iyi bir fiyat için pazarlık yapabilir veya birden fazla tedarikçiyi bir araya getirebilirsiniz.

4- Fason İş İlanı Bilgilerini Dikkatlice İnceleyin
Fason ilanınıza eklediğiniz ayrıntılı ürün görselleri ve teknik bilgiler, seçeceğiniz tedarikçinizin sizin için doğru teknik donanıma sahip olup olmadığını belirlemenize yardımcı olur. Tedarikçiler kolayca erişilebilir ürün teknik özellikleri, çizelgeler, grafikler ve CAD çizimlerini incelemek için zaman ayıracaktır. Bu durumda, zamanınıza değer verdiklerini ve işinizi kazanmak ve sürdürmek için mümkün olduğunca yardımcı olmaya istekli olduklarını göz önünde bulundurursak, bu bilgilerin açık, net ve detaylı olması her iki tarafında zamanı açısından büyük önem taşır.

5- Teslim Süresi ve Teslimat Bilgilerini İlanınız da Mutlaka Belirtin
Teslimat performansı fason iş verenler açısından çok önemlidir. Zamanında teslimat oranlarına kıyasla teslim süresi tahminlerini isteyin. Bunlar sağlanamazsa, izlenmediklerinin veya çok iyi olmadıklarının iyi bir işaretidir. Her iki neden de endişe nedenidir.

6- İşinizi Yapabilecek Tedarikçi Firmaların Referansları Hakkında Bilgi Alın
Tedarikçilerin birlikte çalıştığı işletmelerin onayını almanız, onların gerçek yetenekleri hakkında size fikir verebilir. Bir tedarikçinin her zaman hazır bir mutlu müşteri veya referans listesine sahip olması gerekir. Ayrıca bu referanslarının web sitelerinde bulunması fason iş verenlere daha fazla avantaj sağlar.

7- Parkurda.com’da Tedarikçiler Bulma
parkurda.com gibi tedarikçi keşif platformları, yeni ve kaliteli tedarikçiler bulmak için harika yerlerdir. Endüstriyel alıcıların tedarikçilerle bağlantı kurması için önde gelen kaynak bulma platformudur, yani her ikisi için de bir kazan-kazan anlamına gelir. Mühendisler, tedarik uzmanları ve tasarımcılar bu arada ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetler için platformda kolayca kaynak bulabilirler, üreticiler ve distribütörler işlerini tanıtabilir ve daha fazla sözleşme kazanabilir.

Bu İlanı Paylaş